MÅNDAG 31 DECEMBER, 2018 ・ Stefan blir djupt besviken när Abigail ger honom skilsmässopapper och avslöjar att hon har lurat honom hela tiden. Familjen Hortons årliga julfest får oväntade besök.

Ingen god jul för Stefan

Stefan DiMeras hoppades på en god jul med sin nya familj, men alla hans drömmar går i spillror när Abigail överlämnar en dålig julklapp – skilsmässopapper! För att strö extra salt i såren, sliter hon av sig den svarta peruken och klargör att “Gabby” är ett minne blott. Hon har fejkat hela tiden och nu tänker hon lämna huset med sin dotter. Stefan försöker stoppa henne, med hot om vårdnadstvist, men Abigail har redan packat sin väska och är på väg därifrån. Stämningen blir spänd när hon hamnar öga mot öga med sin ex-man Ben Weston i foajén. När Stefan förklarar att Ben är hans nya säkerhetschef, konstaterar hon att de är lika galna båda två.

Julfesten är hotad

Trogna tittare vet att det finns en jultradition i Salem som är lika helig som Kalle Anka på julafton – familjen Hortons årliga julfest när granen pyntas med alla familjemedlemmars personliga julgranskulor. Dessvärre riskerar årets tillställning att bli inställd på grund av att Julie ligger i koma på sjukhuset, men lyckligtvis vaknar hon i rättan tid och festen kan gå av stapeln som planerat. Julies minnen från det som hände innan volten i trappan är suddiga, men hon förmodar att Gabi knuffade henne. Rafe konfronterar sin syster, som förnekar att hon var inblandad i Julies trappfall. Chad beklagar att Victor ska göra honom och Thomas hemlösa efter jul, så Gabi föreslår att de flyttar till familjen Hernandez hus, som står tomt, tillsammans med båda deras barn.

Abby ryter ifrån

Jennifer har svårt för att komma i rätt julstämning, med tanke på alla problem i familjen. I år blir hon tvungen att hänga alla sina barns kulor, eftersom ingen av dem kommer till julfesten. JJ har valt att stanna på sjukhuset och vaka över kvinnan som han räddade livet på i förra avsnittet. Men precis när Jennifer ska hänga sin dotters kula i granen, gör Abigail en överraskande entré tillsammans med sin nyfödda dotter. Alla håller andan av chock när en ilsken Abby konfronterar sin mamma och uttrycker sin besvikelse över att inte bli betrodd. Nu har hon tagit ut skilsmässa från Stefan och känner sig äntligen fri. Varken Stefan, Chad eller hennes mamma har någon makt över henne längre. “Jag är Abigail Deveraux och jag bestämmer över mitt liv!” ryter hon dramatiskt, medan Jennifer brister ut i gråt och befarar att hennes dotter aldrig kommer att förlåta henne. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.