TORSDAG 20 DECEMBER, 2018 ・ Sarah blir besviken när hennes mamma väljer att låta Chloe ta hand om Holly. Gabi överväger att tysta Julie för gott, men kanske JJ kan få henne på bättre tankar?

Frihet som kostar

Det är julafton i Salem och Abigail går ut på stan för att ordna en hemlig julklapp i sista minuten åt sin man – en skilsmässa. Hon bestämmer träff med mannen som vigde dem i ett okänt land och förklarar att hon redan vill avsluta äktenskapet. Det blir dyrare än hon tror, för den lömske vigselförrättaren kräver 50 000 dollar om Abby vill avsluta 2018 som frånskild. Samtidigt hemma i herrgården planerar Stefan ett gott nytt år med sin nyfunna familj. Marlena kommer på besök och tar ner honom på jorden – alltihop är en vanföreställning och verkligheten kommer att göra sig påmind när Abigail tar tillbaka kontrollen över sin kropp och själ. Hon hoppas bara att Stefan inte väljer att gå i sin grymma pappas fotspår och låsa in sin fru i en bur. Stefan avfärdar hennes varningar och väljer att fortsätta leva i sin drömvärld.

Maggies beslut upprör

Eric och Sarah blir djupt besvikna när Maggie förklarar att hon redan har föregått vårdnadstvisten och bestämt sig för att överlämna Holly till Chloe. Hon anser att det är bäst för flickan att växa upp tillsammans med sin bror. Sarah anklagar sin mamma för att spela allsmäktig och inte ta hänsyn till Erics känslor. Senare när stämningen har lugnat ner sig avslöjar Sarah sitt beslut att stanna i Salem och jobba på sjukhuset. Eric blir irriterad när han ser Brady och Chloe omfamna varandra. “Grattis – du manipulerade Maggie till att ge dig barnet,” fräser han och klargör att han inte tänker ge upp kampen om Holly.

Evig Stilla natt?

På sjukhuset är Gabi nära att ge Julie en permanent Stilla natt genom att kväva henne med en kudde, när JJ dyker upp och avbryter hennes illasinnade planer. Han vill tacka Gabi för hennes stöd förra julen när hon räddade honom från att begå självmord. “Du är en god människa,” tror han. Hans ord sätter sina spår på Gabi, som senare inser att hon inte kan döda en annan människa. Inte ens Julie. Men när hon ska lämna rummet, dyker Abigail upp och det är bäddat för ännu en bitter konfrontation!

Lämna en kommentar