MÅNDAG 1 APRIL 2019・John tvingar Diana att erkänna sanningen om sin komplott. Leo får förödande nyheter. Hope ger Ted en skarp varning. Stefan och Chloe kommer varandra närmare, men blir avbrutna av Brady.

Om sanningen ska fram

Sedan Leos elaka mamma Diana Colville kom till stan har hon metodiskt och målmedvetet försökt sabotera John och Marlenas äktenskap – genom lögner och mordförsök. Men i dag är det Game Over, när John tvingar henne att erkänna hela sin lömska komplott. När Diana smyger in till polisstationen för att undanröja bevis mot sig själv, blir hon ertappad på bar gärning av Mr. John Black. “Letar du efter den här?” undrar han och håller upp droppåsen. Diana gör ett tappert försök att spela förolämpad, men när John förklarar att hon har blivit lurad i en fälla, får hon ett komplett sammanbrott och erkänner alltihop. Ja, hon försökte döda Marlena och blev som besatt av att vinna tillbaka John och bilda en familj tillsammans med deras son. “Jag trodde att ödet skulle sammanföra oss igen och att jag kunde återfå mitt förflutna, min ungdom och min förlorade lycka!” Hon trodde fel. Nu väntar ett åtal för mordförsök och med all säkerhet ett långt fängelsestraff. Men först ska en till sanning komma upp till ytan.

Sorry, Leo

Eli håller ett förhör med Diana och noterar hennes erkännande, innan en upprörd Leo klampar in till förhörsrummet och förbannar sin mamma för det hon har gjort. Nu tänker han vända henne ryggen och förenas med sin nya familj. Han vänder sig till John och säger “Du är en hygglig och ärlig man och jag är stolt över att kalla dig min pappa.” Tyvärr måste Diana ge honom dåliga nyheter. “Han är inte din pappa. Jag ljög.” Diana erkänner att hon fifflade med DNA-resultatet i ett desperat försök att “vända situationen till vår fördel.” Det blir droppen för Leo, som kastar sig över bordet och försöker strypa sin mamma! John är tvungen att slita loss honom. När stämningen har lugnat sig något och alla försöker hämta andan efter dagens avslöjanden, lovar John att ändå ställa upp för Leo om han behöver honom. Senare får Brady höra den glada nyheten. “Nu kan ni kasta mig åt vargarna utan att känna ångest” konstaterar Leo, som inser att han har förlorat allt. Det är nästan så att man tycker lite synd om honom, eller?

Ted ger inte upp

Rafe blir irriterad när Ted Laurent avbryter firandet av hans och Hopes bröllopsdag på puben med ett “brådskande” polisärende som kräver Hopes omedelbara uppmärksamhet. Hope blir tvungen att lämna puben med Ted för att utreda attentatet mot Chloe i DiMeras herrgård. Senare vill Ted flirta och dricka kaffe med Hope, men då klargör hon på skarpen att hon är en gift kvinna och att han måste respektera det. Ted ber om ursäkt. Det är “fransmannen inom honom” som inte kan låta bli att charma vackra kvinnor. “Säg åt honom att sluta” kräver Hope. Senare återgår hon till Rafe på puben och kvällen får ett ganska trevligt slut för dem trots allt.

Brady kysser Chloe

Brady blir rasande när han får veta att drogkartellen försökte döda Chloe i DiMeras herrgård. Han rusar dit och anklagar nya Stefan för att inte klara av sitt skyddsuppdrag. Brady kräver att få prata med Chloe enskilt och försöker övertala henne att flytta hem till honom istället. När hon vägrar, försöker han övertyga henne med en het kyss – som Stefan bevittnar i hemlighet. Senare kokar svartsjukan inom DiMera. “Fan ta dig, Brady” morrar han ilsket för sig själv och slänger en schackpjäs i golvet, medan han verkar smida onda planer på hämnd! □

Lämna en kommentar