ONSDAG 7 OKTOBER 2020 · När Allie håller sitt nyfödda barn i famnen inser hon vad hon måste göra och fattar ett drastiskt beslut. Ben plågas av suggestiva minnesbilder från sin hjärntvätt.

Allies drastiska beslut

När Allie Horton blev gravid bestämde hon sig tidigt för att adoptera bort barnet så fort det var fött. Valet har hela tiden stått mellan två alternativ – före detta styvpappan Rafe, eller hennes halvbror Will och hans make Sonny. Nu är inget av de alternativen aktuella längre på grund av mamma Samis inblandning och Allie måste hitta en annan lösning. I dag övertalar Nicole henne att åtminstone träffa sin nyfödda son innan hon bestämmer sig. När Allie håller barnet i famnen som hon har burit inom sig i nästan nio månader uppstår starka moderskänslor. I samma ögonblick dyker Sami upp och Allie går motvilligt med på att låta henne stanna medan hon förenas med sin son. Sami vet precis hur hennes dotter känner, eftersom hon har varit i samma situation fyra gånger själv. Allie påpekar att ingen av hennes mammas graviditeter var planerade och kallar dem för misstag. Sami håller inte med och förklarar att moderskapet förändrade henne. ”Nu skulle jag gå genom eld för er alla fyra.” Samtalet med sin mamma hjälper Allie att fatta ett beslut. ”Nu vet jag exakt vad jag måste göra”, säger hon. Sami hoppas att hon ska behålla barnet, men en stund senare när hon, Eric och Nicole kommer tillbaka till Allies rum är hon spårlöst försvunnen och har lämnat ett brev efter sig där hon klargör vem hon vill ska uppfostra hennes son. Det är ett oväntat val som inte har varit på tapeten tidigare. Se vem den utvalde är i dagens avsnitt på Playdays.

Livsfarlig bröllopsnatt

Ben är hemma i Salem igen och ligger på sjukhuset och återhämtar sig efter tortyren och hjärntvätten som han inte minns att han blivit utsatt för. Skurken Vincent smyger omkring i kulisserna för att slutföra sitt uppdrag och lyckas blanda resterande dos av sinnesförändrande droger i Bens droppåse. Snart börjar Ben plågas av suggestiva minnesbilder från hjärntvätten, där han blir uppmanad att strypa Ciara. Samtidigt tror Ciara att problemen är över och att de äntligen kan påbörja sitt nya liv tillsammans som gifta. Ben ser till att bli utskriven från sjukhuset och tar med sin nya fru till sviten på Salem Inn för att tillbringa bröllopsnatten de aldrig fick – en natt som Vincent lovar kommer bli den sista i Ciaras liv!

Nästa avsnitt
✓ Ben döljer sina dödliga lustar för Ciara.
✓ Gabi och Jake ryker ihop i ett stort gräl.
✓ Kate återger sin bittra rivalitet med Vivian för Abe.
✓ Justin har en överraskning åt Bonnie.

Lämna en kommentar