PRINSESSAN GINA · Vem var hon? ✓ Romansen med John ✓ Originalet och kopian ✓ Klassiska bilder och klipp från 1999!

Bakgrund

Du som är uppdaterad med de senaste avsnitten av vår favoritsåpa har noterat att galningen Dr. Rolf har förvandlat Hope till en rökande, champagnedrickande och utseendefixerad prinsessa vid namnet Gina igen. Men vem är den här osympatiska prinsessan egentligen? Det var nästan 20 år sedan hon hade sina glansdagar i serien, så här kommer en smidig Gina-guide för att friska upp minnet!

Historien om prinsessan Gina tillhör en av de mest komplicerade i vår såpoperas långa historia och den tog många förvirrande vändningar när den utspelades i slutet på 90-talet, men vi ska göra vårt bästa för att sammanfatta det hela i stora drag. Först bör vi nämna att Hope har varit en av huvudfigurerna i Salem ända sedan 1983, men under åren 1991-1994 troddes hon vara död. Flera år senare började serien utforska vad som egentligen hade hänt med Hope under hennes förlorade år och det var då som berättelsen om prinsessan Gina nystades upp.

En romans med John

Prinsessan Gina var en skicklig konsttjuv och förfalskare som tillsammans med John Black jobbade åt Stefano DiMera under slutet av 80-talet. John och Gina var ett riktigt radarpar och genomförde konstkupper på löpande band åt sin skurkaktige uppdragsgivare – och de hade även en het romans. När John blev omplacerad och försvann från Ginas tillvaro, gick hon in i en depression och blev oanvändbar för Stefano, som istället kidnappade den dödförklarade Hope Brady och opererade in ett mikrochip i hennes nacke som gav henne Ginas personlighet och minnen. När hon hade tjänat sitt syfte, avaktiverade Stefano chippet och Bo Brady blev chockad när han återförenades med en kvinna som kallade sig Gina och hade minnesförlust, men senare visade sig vara hans älskade Hope.

Den riktiga Gina

1998 avslöjade Greta Von Amberg att den riktiga prinsessan Gina var hennes mamma och de trodde att hon var död. Men hon visade sig vara tillfångatagen i ett slott i Frankrike, där hon troget väntade år ut och år in på att John skulle dyka upp och rädda henne. Greta åkte till slottet med sin pojkvän Eric Brady och återförenades med sin mamma. En stor bal anordnades till Gretas ära, där Gina hamnade öga mot öga med sin dubbelgångare Hope. När Gina fick veta att John fortfarande levde, låste hon in Hope i slottet och tog över hennes liv i Salem med ett mål i sikte – att återförenas med sin älskade John. Hon drogade och kidnappade honom på hans smekmånad, aktiverade hans mikrochip och försökte väcka liv i kärleken som de delade tio år tidigare. Dessvärre tvingades Gina inse att han aldrig skulle lämna sin fru Marlena, så hon fortsatte att spela Hope och gifte sig med Bo istället. Kaos utbröt på bröllopet när Gina försökte skjuta både Marlena och sin egna son Shawn-Douglas. När Bo ingrep och försökte ta pistolen från henne, blev hon skjuten och dog.

Vad händer nu?

2012 valde Stefano att återaktivera Hopes alter ego igen, för att hon skulle hjälpa honom att få tillbaka ett stulet föremål. Och nu är det alltså dags igen. Dr. Rolf har opererat in mikrochippet i Hopes nacke och aktiverat hennes inre prinsessa ännu en gång. Vad är målet med hans plan? Kommer Ginas känslor för John att vakna till liv igen? Och vad ska hon ställa till med i Salem den här gången? Det återstår att se!

Lämna en kommentar