TISDAG 14 MAJ 2019・En fruktansvärd upptäckt görs på olycksplatsen. Maggie, Sarah och Rex väntar nervöst på information om Holly. John och Marlena firar sex månader som gifta.

Tragiska konsekvenser

Rafes beslut att trotsa Hopes order och följa efter Hollys kidnappare får ödesdigra konsekvenser i dagens avsnitt. Biljakten slutar med att kidnapparen kör av vägen och riskerar att störta ner i en ravin – med Holly i bilen. Rafe kan inte själv ta sig ner till ravinen på grund av sin skadade arm, så han ringer efter hjälp – och Hope, som skyndar sig till olycksplatsen tillsammans med oroliga Nicole och Eric. Bilen balanserar på ravinens brant och hjältemodiga Eric klättrar ner för att rädda barnet. Även Ted dyker upp och försöker hjälpa till. Men plötsligt känner de lukten av bensin och tvingas backa undan – innan bilen och dess passagerare exploderar i luften! Den dramatiska scenen utspelas till stor del utanför kameran, eftersom såpabudgeten förstås inte tillåter något annat. Nicole gråter förtvivlat efter sin dotter och lite senare nås de av beskedet att två kroppar hittades i den utbrända bilen – en vuxen manskropp och en liten flicka. Nicoles sorg känner inga gränser när hon gråter ut i Erics famn, men vi tittare blir snart varse att allting inte är som det verkar. Se den oväntade vändningen i slutet av dagens avsnitt!

En slampa till svärdotter?

Victor behöver lite lugn och ro efter grälet med Sarah, så han söker skydd på Doug’s Place och smuttar på en whiskey. Han får snart sällskap av Kate och de börjar diskutera sina barns privatliv. Först hävdar Kate att hon gillar Sarah och ser fram emot att få henne till svärdotter, men hon ändrar snabbt uppfattning när Victor avslöjar att Sarah har varit otrogen med hans brorson Xander! “Vilken slampa”, fräser Kate och börjar smida onda planer. När Victor erkänner att en av anledningarna till att han återanställde Kate till Titan är för att han vill försonas med Philip, erbjuder sig Kate att prata med deras son.

Sådan mor, sådan dotter

Maggie och Sarah är båda oförstående till varandras val av livspartner. Maggie förstår inte hur hennes dotter kan gifta sig med en vänsterprasslare som Rex, medan Sarah inte förstår hur hennes mamma kan vara gift med en tyrann som Victor. “Svaret är enkelt – jag älskar honom”, förklarar Maggie, men erkänner att hon på sistone har börjat tvivla på om Victor fortfarande älskar henne. Varför anställde han Kate när han visste hur sårad Maggie skulle bli? Senare eskalerar Maggies svartsjuka när hon kommer till Doug’s Place och hittar sin make och ex-fru tillsammans. Hon avbryter deras möte med nyheten att Holly är död.

Sex månader gillt

John överraskar Marlena med en romantisk afton på puben för att fira deras första sex månader som gifta – trots att de har älskat varandra i över 30 år. Marlena har svårt för att komma i rätt stämning, med tanke på alla oroligheter i deras omgivning – Hollys kidnappning, Wills strålbehandling och Nicoles återkomst. Det sistnämnda väcker en skrämmande tanke hos Marlena – tänk om Kristen också överlevde? Ja, tänk. Vågar vi hoppas på det? □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.