FREDAG 16 OKTOBER 2020 · Philips återkomst hotar Xanders maktposition och Belles äktenskap. John blir inlagd på sjukhuset efter sitt gräl med Sami. Sonny får ett erbjudande som han inte kan motstå.

Philips krav för att stanna

Det har gått fem år sedan Philip Kiriakis lämnade Salem och skildes åt från sin pappa som ovänner. ”Deimos kidnappade och drogade mig och du tog hans parti”, påminner Philip om. Victor ångrar det i dag och vill gärna reparera relationen med sin enda levande son. Philip kan tänka sig att stanna i Salem på ett villkor – att Victor utser honom till VD för Titan. Dessvärre har Victor precis gett Xander den positionen, men Philip tycker att han bara kan ändra sig. Han är faktiskt Victors son och arvinge, medan Xander bara är hans skurkaktige brorson. Samtidigt installerar sig Xander på sitt nya chefskontor och njuter av att alla pusselbitarna äntligen har fallit på plats. Han har återförenats med kvinnan i sitt liv, fått maktpositionen i familjeföretaget som han alltid har drömt om och vunnit sin farbror Victors respekt. Han anar inte att lyckan kan bli kortvarig om Philip får sin vilja igenom. Samtidigt är Shawn och Belle tacksamma för att deras äktenskap är så stabilt och lyckligt nu för tiden, trots alla prövningar de utsatts för – inte minst Belles otrohet med Philip. ”Tur att Philip är långt borta från Salem”, påpekar Belle – vilket Shawn senare upptäcker att han inte alls är när de gamla rivalerna hamnar öga mot öga med varandra på torget.

Kritiskt läge för John

Marlena blir förskräckt när hon kommer hem och hittar John medvetslös på golvet. En hysterisk Sami hävdar att de bara ”pratade” när han tuppade av. Marlena ger hjärt- och lungräddning i väntan på att ambulansen kommer och tar med John till sjukhuset. Senare får Belle veta vad som hänt och tackar Sami för att hon fanns där och hjälpte hennes pappa. Hon anar inte att det snarare var Samis gormande och vilda anklagelser som orsakade Johns kollaps. Samtidigt tar Sarah hand om John på sjukhuset och kan inte ge några besked förrän de har tagit prover, men risken finns att det handlar om en hjärnblödning.

Nästa avsnitt
✓ Gwen försöker använda Chad för att göra Jake svartsjuk.
✓ Gabi blir upprörd över Will och Sonnys beslut.
✓ Rafe hjälper Hope med ett problem.
✓ Vincent ger Ben den sista dosen av mördardrogen.

En kommentar

  1. Sami vilken jobbig person vem tror hon att hon är. Filip har inga ord för honom.

Lämna en kommentar