MÅNDAG 26 NOVEMBER, 2018 · Will och Sonnys återförening blir ljuv men kort. Hope fasar för att få en seriemördare till svärson. Ben och Tripp drabbar samman i en bitter konfrontation.

Lyckan är kort

Dags för veckans första avsnitt och vi fortsätter där vi slutade innan Thanksgiving – med en ljuv återförening i parken. Sonny har blivit hemskickad med Titans jetplan från andra sidan världen för att Will har något viktigt att berätta – att han är singel och tillgänglig nu. 🙄  Will förklarar att Paul fick reda på sanningen om deras känslor och valde att flytta från stan för att inte stå i vägen för deras återförening. Verkligen generöst. “I mitt hjärta och i min själv finns bara du,” lovar Will och därmed är återföreningen ett faktum. “Jag flydde till andra sidan världen men kunde inte sluta tänka på dig,” kontrar Sonny. Grabbarna går hem till Kiriakis herrgård för att återförenas på riktigt, men blir abrupt avbrutna när det knackar på dörren – och de möts av en gammal fiende som de trodde var död!

Hopes skarpa varning

Medan Will och Sonny hittar tillbaka till varandra, väljer ett annat par att gå skilda vägar. Tripp packar sina saker och förbereder en flytt från loftvåningen efter uppbrottet från Ciara. Det råder delade meningar om vems fel det var att det tog slut, men de kan konstatera att Ben Weston kom emellan dem. Senare får Ciara besök av sin oroliga mamma. Det var meningen att Ciara skulle fira Thanksgiving med sina morföräldrar, men hon dök aldrig upp. Hope får veta varför – att det är slut med Tripp. Hon beklagar verkligen det, men inte lika mycket som hon beklagar att Weston är anledningen till det. Ciara lovar att det inte har hänt nånting mellan henne och Ben, även om hon försvarar honom och är övertygad om att han har förändrats. “Män som Ben förändras inte” utbrister Hope och tillägger att hans strypta offer inte fick någon andra chans.

Ciara: “Ben har förändrats. Kan inte alla inse det?”
Hope: “Män som Ben förändras inte!”
Ciara: “Du hade inget emot Tripp.”
Hope: “Han mördade inte folk – kallblodigt!”
Ciara: “Ben var sjuk. Han fick hjälp och kämpade och nu mår han bra.”
Hope: “Det trodde vi om Abigail också.”

Eldfängd affekt

Claire försöker förhindra ett bråk på torget när de båda hetsporrarna Ben och Tripp drabbar samman i en konfrontation. Ben vill ringa polisen och anmäla sin fiende för att snärjt honom för mordbrand, vilket Tripp varken förnekar eller ångrar. “Jag försökte bara skicka en skyldig man i fängelse,” morrar han och tycker att han gjorde helt rätt. Claire grips av panik, eftersom hennes blivande pojkvän skulle hamna i fängelse om Ben ringer polisen. Därför vädjar hon till Ben att ge Tripp det som han själv kräver från andra – en andra chans. Ben går med på att ligga lågt den här gången, men klargör för Claire att deras samarbete är avslutat. Han vill inte ha något mer att göra med henne. Om det är meningen att nåt ska hända mellan honom och Ciara så kommer det att hända. En chans till det uppstår lite senare när Ben och Ciara springer på varandra utanför Bradys pub.

Erics stora ansvar

Eric fortsätter att oroa sig för det nya uppdrag han har åtaget sig – att ta hand om den föräldralösa Holly. Sarah är säker på att Eric skulle bli en förträfflig pappa och tycker att han ska ansöka om att bli juridisk vårdnadshavare åt flickan. Eric lovar att ta upp det till diskussion med Maggie och göra det om han får hennes välsignelse. Sarah hade gärna velat hjälpa till, men förklarar att spillrorna av hennes liv fortfarande finns kvar i Chicago. Hon älskar sitt jobb på sjukhuset där. Eric märker att hon inte verkar så sugen på att återvända, så han föreslår att hon ordnar en tillvaro i Salem istället. □

Lämna en kommentar