FREDAG 7 JUNI 2019・Stefan skuldbelägger Gabi för att han förlorade Chloe. Xander och Maggie upptäcker att de har mycket gemensamt. “Nicole” anklagar Eric för misshandel och försöker få Brady i säng!

Vem utnyttjade vem?

Att peka finger och skylla på någon annan är förstås aldrig ansvarsfullt, men det är precis vad flera av våra vänner gör i dag. Till att börja med Stefan – som anser att det är Gabis fel att Chloe nu har lämnat honom. Visserligen gillrade hon en sexfälla åt honom och konspirerade med Kate för att Chloe skulle ertappa dem på bar gärning, men Gabi anser inte att hon tvingade honom till något. Hon kan väl inte hjälpa att hon är oemotståndlig. Efter en stunds tjafsande inser Stefan att det här faktiskt var hans fel. Han ångrar djupt sitt strulande med Gabi och konstaterar att nu får det vara nog. “Vi ses på jobbet i morgon”, men aldrig mer i sovrummet, lovar han.

Ett omaka par

Maggie skyller sin onykterhet på tragiska omständigheter. “Jag begravde mitt barnbarn i dag … Istället för att angripa mig kan du dra åt helvete”, fräser hon till Xander, när han undrar hur mycket hon har druckit. Lite otippat så verkar Xander känna sympati för Maggie och försöker hjälpa henne på sitt egna udda sätt – bland annat genom att erbjuda henne ännu en drink. När det omaka paret sätter sig i soffan och börjar jämföra sina förluster och problem, uppstår en viss gemenskap. Senare blir Brady chockad när han kommer hem och hittar dem sovande tillsammans i soffan. “Vad i helsike pågår här?” undrar han.

“Nicoles” dubbelspel

“Nicole” vägrar låta Eric trösta henne och sliter sig loss när han försöker ge henne en kram. Hon ramlar baklänges och slår sig mot ett bord, samtidigt som Brady dyker upp och undrar vad som pågår. Eric lovar att han bara ville hjälpa Nicole och att det var en olyckshändelse, men “Nicole” anklagar honom för att vara våldsam och vägra lämna henne i fred när hon bad om det. Eric blir tvungen att lämna rummet med slokat huvud, medan “Nicole” gråter ut i Bradys famn och gärna låter sig tröstas av honom. Hon vill gärna ta deras relation ett steg längre, men Brady vågar inte ta den risken. Hans vapenvila med sin bror är alldeles för bräcklig och han vill inte att kriget ska blossa upp på nytt. Han lämnar “Nicole” så besviken och frustrerad att hon får ett utbrott och börjar slå sönder inredningen i rummet. Jack och Eve hör vad som pågår när de går förbi i korridoren utanför, men förmodar att Nicole bara bearbetar sin sorg efter sin dotters begravning och behöver vara i fred. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.