MÅNDAG 3 DECEMBER, 2018 · Abby försöker övertyga Stefan om att Gabby är tillbaka, för att han ska rädda henne från mentalsjukhuset. Gabi är redo att avslöja Charlottes faderskap. Will och Sonny kräver ärliga svar från sin omgivning.

Stefan tror det inte när han ser det

Abigail har begärt ett besök av Stefan DiMera i sin madrasserade cell på mentalsjukhuset och försöker inbilla honom att hon är Gabby igen. Kvinnan i hans drömmar är tillbaka och Stefan behöver bara skriva under några papper så att hon kan följa med honom hem och de kan påbörja sitt nya liv tillsammans. Det låter som en önskedröm i Stefans öron, vilket han också inser att det är. Han förstår att Abigail bara försöker utnyttja honom för att komma hem till sina barn. Abigail håller masken och försöker övertyga honom med en het kyss. Tårar rinner ner för Stefans kinder och han ber henne att sluta, men hon fortsätter att fresta honom med löften om sex och kärlek. ”Ju längre tid jag är här med psykologer som försöker återställa Abigail desto starkare kan hon bli och komma tillbaka,” hävdar hon och vädjar till Stefan att ta henne därifrån innan det är för sent. Det gör han inte, men senare kan han inte låta bli att undra om det är sant – är hans älskade Gabby verkligen tillbaka?

Faderskapsbingo

Gabi är redo att gå vidare med nästa steg i sin elaka komplott – hämnden mot Stefan DiMera. Nu när han har blivit fäst vid det nyfödda barnet som han tror är hans, ska Gabi avslöja sanningen om faderskapet. Först behöver hon få tag i en kopia av det ursprungliga DNA-provet, så hon gör inbrott på Kaylas kontor och lyckas hitta uppgifterna i hennes dator. Kayla är nära att upptäcka henne, och blir fundersam när hon kommer till sitt kontor och hittar en lapp på golvet med lösenordet till datorn. Gabi sätter sig i en park och begrundar pappret med faderskapstestet. ”Grattis, Chad – du är pappa till en underbar liten flicka,” säger hon högt för sig själv – samtidigt som Chad dyker upp och förhoppningsvis hörde henne!

Vem kan man lita på?

Will och Sonny får anledning att bli besvikna på sin omgivning i dag. Först konfronterar Will sin farmor angående Leos påstående att hon låg bakom åtalet för sexuella trakasserier mot Sonny. Kate försöker först förneka det, men till slut erkänner hon att det är sant. Hon gick igenom en svacka i livet då och såg en möjlighet som hon inte kunde motstå. Nu är hon ångerfull, men ber Will att inte avslöja henne. ”Det skulle inte bara skada min karriär – jag kan hamna i fängelse också.” Det vill förstås inte Will, men han kräver att hon åtminstone ber Sonny om ursäkt. Samtidigt erkänner Chad för Sonny att han var medveten om Kates inblandning, men han var så fokuserad på hämnd mot sin bror att han blundade för allt annat. Sonnys besvikelse är enorm och han klargör att han aldrig kan lita på Chad igen.

Vem lurar vem?

Ted Laurent ringer till sin gamle klient Ben från satellittelefonen i stugan och försöker lura fram ett erkännande från honom. Ben försöker luska reda på var advokaten befinner sig, vilket han fått i uppdrag av sin nya arbetsgivare Stefan att göra, men Ted undviker att svara. Han utger sig för att vilja hjälpa Ben att stämma poliskåren för olaga frihetsberövande och förtal. De skulle garanterat vinna i domstolen och få miljoner i skadestånd. Men först behöver han få alla fakta på bordet – stämmer det att Ben försökte mörda polischef Bradys dotter? Ben vill inte ge något svar över telefon, utan kräver ett personligt möte istället.

Hope ljuger för sin man

Hope råkar tappa sin biljett från färjan på golvet och Rafe plockar upp den. Han kräver en förklaring – vad har hon gjort på Smith Island? Hope hävdar att hon åkte dit för att hämta ett smycke som Abigail glömde när hon var i stugan. Hon tänkte lämna det åt henne och samtidigt passa på att kolla läget med sin kusin, som har det jobbigt just nu. Rafe blir tvungen att acceptera förklaringen, men senare råkar han höra en del av ett telefonsamtal där Hope säger till Ted att ”Jag hatar att ljuga för min man.” □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.