Alison Sweeney ser tillbaka på sina 21 år som Sami Brady!

Alison var bara 16 år när hon fick rollen som Sami.

Alison Sweeney har spelat Sami Brady i vår favoritsåpa sedan hon var 16 år gammal. I avsnittet vi ser på onsdag den här veckan tar hon farväl av Salem för gott, när Sami flyttar till Kalifornien med sina barn för att söka lyckan i Hollywood. När de här avsnitten visades på TV i USA, förklarade Alison för tidningen Soap Opera Digest vad ”Våra bästa år” har betytt för henne, vad hon kommer att sakna mest och vad hon tycker om Samis sorti från Salem.

Nu när du har fått lite distans från serien, vad innebar hela ”Våra bästa år”-upplevelsen för dig?

Sweeney: ”Våra bästa år” har verkligen betytt mycket för mig. Jag har alltid varit tacksam för möjligheten att få vara där. Jag har lärt mig så mycket och utvecklats så mycket som människa och skådespelerska. Människorna jag har träffat och allt jag har lärt mig från dem har varit… Jag kan inte tänka mig ett tillräckligt stort ord. Det känns som att jag är den jag är på grund av min tid där. Jag är en bättre skådespelerska tack vare det, en bättre människa, en bättre vän och kollega. Att lämna serien har känts konstigt, nästan som att gå på sin egna begravning. Vanligtvis får man inte uppleva att folk hyllar en och säger hur mycket man betyder för dem. Det har verkligen varit en fantastisk upplevelse att få det gensvaret från mina vänner och folk som har betytt så mycket för mig.

Nu när du har slutat, vad kommer du att sakna mest?

Sweeney: Jag saknar människorna. Jag saknar mina vänner som jag träffade hela tiden. Jag saknar de små sakerna, att prata med folket som jag känner så väl varje morgon. Jag ser dem i deras uppdateringar på Facebook och blir ledsen när jag vet att det är enda sättet för mig att hålla kontakten med dem istället för att träffa dem varje dag.

Nåt du inte kommer att sakna?

Sweeney: Hmmm. Det fanns verkligen gånger då man inte kunde göra sitt bästa och vi inte hade tid att göra det så bra som möjligt. Det var verkligen svårt för mig. Så jag kommer inte sakna frustrationen över produktionsschemat som vi hade, antar jag.

Kommer du att titta på serien när du inte är med längre?

Sweeney: Herregud, det är en bra fråga. Jag har fått lite insidertips om kommande saker som jag skulle vilja se. Det ska bli spännande att se vad som händer och hur det blir.

Vad tyckte du om Samis avsked?

Sweeney: Jag älskade idén att Hollywood kallar. Jag tyckte att det var en så gullig idé och det kändes som ett fint sätt att skicka iväg Sami. Det kändes även som en liten vink mig, vilket var väldigt smickrande och omtänksamt, och jag kände mig verkligen uppskattad. Och att de tog sig tid att göra flera avsnitt med farväl och tillbakablickar och skrev väldigt meningsfulla möjligheter att förenas med rollfigurerna på ett nytt sätt och se Sami utvecklas mot slutet, kändes otroligt för mig. Men framförallt att det blev många avsked och sista ögonblick. Det var verkligen speciellt.

Det verkar som att du hade scener med nästan alla. Hur kändes det?

Sweeney: Det var fantastiskt och känslosamt. Jag älskar att alla rollfigurerna fick ett eget avsked som var anpassat till deras dynamik med Sami. Scenerna med Kristian (Alfonso, Hope) minns jag som väldigt viktiga och meningsfulla. Sami och Hope är släkt och de älskar varandra. I scenerna sa Sami typ ”Jag kommer tillbaka. Vi får se hur den här Hollywoodgrejen går!” Som om det var nåt tillfälligt. Men självklart visste vi att det inte var det. Så Kristian försökte få Hope att verka samlad och tänka ”Hon kommer tillbaka! Det är inte för evigt.” Det var svårt att kontrollera känslorna. Kate och Sami har alltid varit ovänner och sen redde de ut det på sätt och vis. Och att sen ha en sista kram mot slutet var fantastiskt. Jag tror att de sista scenerna med Nicole kommer att överraska folk. Det var jättekul. Scenerna med Bryan (Dattilo, Lucas) och Galen (Gering, Rafe) var trevliga. Och dem med Diedre (Hall, Marlena) förstås. Jag tyckte verkligen att de fick med allt.

Dödlig bakning

På senare år har Alison Sweeney producerat, regisserat och spelat med i en serie filmer åt Hallmark Channel där den ovanliga kombinationen mordmysterium och bakning (!) är huvudingredienserna. Fyra filmer med titeln ”Murder she Baked” har det knådats ihop hittills.

Alisons avsked till fansen på Facebook

One Comment

  1. Pingback: Sami säger So long, Salem! – Days.nu

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.