ÅTERKOMST・Jordan är tillbaka, men… Varför har hon kidnappat Ciara? Vad är hon ute efter? Är hon galen?

Jordan Ridgeway gör en överraskande comeback den här veckan som väcker många frågor – Varför har hon kidnappat Ciara? Är hon snäll, elak, galen eller allt på en gång? Om du är en nytillkommen tittare eller har lite taskigt minne, kanske du undrar – Vem är Jordan över huvud taget? Så här kommer en liten påminnelse!

Det här är Jordan

Jordan kom till Salem 2013 på beställning av Kate Roberts, som anlitade hennes tjänster som sjukgymnast för att få sin dåvarande pojkvän Rafe Hernandez på benen igen – bokstavligen, eftersom han satt i rullstol och var förlamad. Men när Rafe blev knäsvag på alla möjliga sätt för den vackra Jordan, blev Kate svartsjuk och började nysta i hennes förflutna. En massa lögner och hemligheter kom upp till ytan. ”Jordan” var inte ens hennes riktiga namn och hon var, tillsammans med brorsan Ben, på flykt från deras elaka pappa Clyde Weston. Syskonens uppväxt var en riktig mardröm och orsakade djupa psykologiska spår – Ben spårade ur och dödade tre kvinnor i Salem som den ökände Slipsmördaren, medan det framkom att Jordan hade råkat döda deras mamma när de var barn. Clyde hittade sina barn i Salem till slut och försökte reparera deras relation, men de ville inte ha något med honom att göra. Jordan gick från ett misslyckat förhållande med Rafe till ett annat med Chad, och valde sedan att tacka ja till ett jobb i jobb i England och lämna Salem. Sist vi hörde något från Jordan var i samband med att Clyde rymde från fängelset och Rafe kontaktade henne för att höra om hon visste något om det. Det gjorde hon inte. Nu är alltså Jordan tillbaka med besked – och avslöjades härom avsnittet som Ciaras kidnappare!

Är Jordan galen?

Varför har Jordan kidnappat Ciara och vad är målet med hennes komplott? Ciara verkade själv förvånad när hon blev avtagen ögonbindeln och hamnade öga mot öga med Jordan. Hon trodde först att Jordan hade kommit för att rädda henne, men blev snabbt varse att hon faktiskt är kidnapparen som rövade bort henne från flygplatsens garage, släpade henne till en stuga mitt i ödemarken och har bundit fast henne i en säng. I intervjun med skådisen Chrishell Hartley (i videon här ovanför) framkommer det att Jordan har blivit lite galen efter att ha varit med om en bilolycka. Hon har kommit till Salem för att ”rädda” Ciara och alla andra i stan från hennes mordiska bror Ben, som annars kommer att skörda fler mordoffer. Under veckan kommer Jordan även att kidnappa Abigails lilla dotter Charlotte, eftersom hon tror att Ben utgör en fara även för barnet.

Chrishell med maken Justin Hartley.

Många järn i elden

För tidningen Soap Opera Digest avslöjar Hartley att ”Det blir många oväntade vändningar som tittarna inte kommer att vara beredda på.” Samtidigt som Hartley filmade avsnitt åt Days, jobbade hon även med en kommande serie åt Netflix. ”Jag sprang fram och tillbaka och ibland jobbade jag med båda serierna samma dag. I Days hade jag så kul med att spela nån som spårar ur lite. Sen på eftermiddagen spelade jag en superproffsig mäklare. Så det var lite galet, men kul. Jag älskar det,” säger hon. I det verkliga livet är hon gift med skådisen Justin Hartley, känd från såpan Young and the Restless och nu senast för sin roll i den hyllade dramaserien This is Us, och de syns ofta ute tillsammans i Hollywoods kändisvimmel. □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.