FREDAG 22 FEBRUARI 2019・Chad får äntligen Abigails förlåtelse. Ciara och Bens återförening får ett abrupt avbrott. Ted överraskar Hope med en kyss. Rex ska bjuda Sarah på en romantisk middag, men kvällen blir inte riktigt som planerat.

En middag för två

Rex slår på den stora trumman denna Alla hjärtans dag med en hemmalagad middag åt Sarah, som nyligen valde att ge deras förhållande en till chans. Tyvärr går ingenting som planerat. Rex gör det klassiska misstaget att höja temperaturen i ugnen för att desserten ska gräddas snabbare, vilket leder till en oätbar kolbit. Eric lovar att fixa dukningen och hålla Sarah sällskap medan Rex springer till puben och köper en blåbärspaj istället. Utanför puben får han stifta bekantskap med en gråtande Jordan, som sörjer nyheten att hennes lillebror har blivit dödat. Rex försöker trösta den okända damen, men blir förvånad när hon kläcker ur sig att det nog ”var nog bäst för alla” att hennes bror dog. Jordan får för sig att sätta upp håret i en hästsvans och avslöjar ett stort ärr i nacken. ”Jag var med om en allvarlig bilolycka förra sommaren och sedan dess har ingenting fungerat i mitt liv,” förklarar Jordan, och vi förstår att det var då det slog slint i huvudet. Senare får Rex veta att hans mamma har hamnat på sjukhus efter en misstänkt överdos, så han skyndar dit. Samtidigt där hemma blir Eric och Sarah tvungna att dela på den romantiska middagen istället. Även det ”var nog bäst för alla” skulle vi vilja påstå!

Återförening interruptus

Ben och Ciaras känslosamma återförening blir avbruten två gånger i samma avsnitt. Först på plats vid den brinnande stugan, när Hope dyker upp med laddat vapen och kräver att Ben släpper hennes dotter. Ciara sätter foten i marken och klargör att Ben inte är kidnapparen – han är hjälten som räddade henne från hans galna syster. Hope tvingas svälja sin stolthet och erkänna att hon hade fel. Ben imponerar lite extra när han lyfter upp Ciara i sin famn och bär henne till ambulansen. ”Jag tar inga risker.” Det sitter långt inne, men senare på sjukhuset lyckas Hope till och med klämma fram ett ”Tack” till Ben för att han räddade hennes dotters liv och låter dem vara ensamma med varandra. Nära-döden-upplevelsen har väckt starka känslor hos dem båda och nu när Ben har räddat Ciaras liv två gånger så måste man erkänna att han är en ganska bra livförsäkring. ”Inse fakta Ben Weston – du är bra för mig,” konstaterar hon. Det fina ögonblicket får ett abrupt avbrott när Jordan smyger in till rummet och slår en metallbricka i huvudet på Ben och sen drar fram en av sina dödliga giftsprutor!

Teds tvångskyss

Ute i receptionen berömmer Ted hur Hope har hanterat hela situationen. Hon är den starkaste kvinna han har träffat. Helt plötsligt överraskar han Hope med en het kyss! Hon sliter sig loss och fräser åt honom att aldrig göra om det där, samtidigt som Rafe dyker upp och vi undrar hur mycket han såg!

Chad är förlåten

En annan efterlängtad återförening utspelas i familjen Hortons vardagsrum. Abigail går äntligen med på att ge Chad sin förlåtelse. Även om han slet deras dotter från hennes famn när hon föddes, så har han lagt tillbaka henne i samma famn nu. Ordningen är återställd och Chad förtjänar en ny chans i Abbys liv. ”Även om jag var arg så slutade jag aldrig älska dig,” erkänner hon. Nästa vecka tar de sin återförening till nästa nivå med ett bröllop – missa inte det! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.