ONSDAG 16 AUGUSTI 2017 · Steve och Bo återförenas äntligen, men inte under de bästa omständigheterna. Hope firar sitt kommande bröllop med sina föräldrar och Aiden när en oväntad besökare dyker upp.

Tillsammans igen – i fångenskap!

Bo har sökt skydd i den mexikanska djungeln hos en spansktalande kvinna. Han upplever febriga hallucinationer om Hope och är besluten att ta sig till ISA:s skyddshus som ligger i närheten. Därifrån kan han ringa till sin familj och få hjälp att komma hem. Samtidigt blir Steve kidnappad av terroristerna, som kräver att få veta sanningen om läkemedlet som doktor Salinas framställde. Steve hävdar att det var ett botemedel mot cancer, men att projektet misslyckades och forskaren bara lurade Victor på pengar. Terroristerna går inte på bluffen och straffar Steve med elstötar. Så småningom får han sällskap av en annan fånge – Bo! Skurkarna grep honom när han försökte ta sig till skyddshuset. De gamla polarna Bo och Steve är äntligen återförenade, även om omständigheterna inte är de bästa.

Stephen Nichols (Steve) förklarar sin rollfigurs reaktion när han återförenas med sin vän:

”Steve blir så lättad när han ser Bo levande. Trots att han har blivit torterad, kan han bara skratta högt. Steve är mest orolig för hur han ska berätta nyheten att Hope har gått vidare med sitt liv, och att få hem Bo innan Hope gifter om sig.”

Aiden blir ifrågasatt

Hemma i Salem firar Hope och Aiden sitt kommande bröllop tillsammans med Hopes föräldrar. Stämningen är god till en början, men blir spänd när Doug börjar ifrågasätta Aidens mörka förflutna. Rykten på internet säger att han var inblandad i sin förra hustrus död. Aiden förklarar att Meredith begick självmord och att deras äktenskap var olyckligt. Han erkänner att han gjort misstag, men han älskar Hope över allt annat. Till slut får han Dougs välsignelse. Sen blir Aiden skärrad när Andre dyker upp på puben och beställer en flaska champagne till deras bord. För att markera sitt missnöje, går Aiden fram till honom och ger tillbaka flaskan. Andre frågar om han har ändrat sina planer på att döda sin blivande fru. Han lyckas schasa iväg Andre och firandet fortsätter, när en annan välbekant figur gör entré – Hope och Bos äldsta son, Shawn-Douglas!

JJ:s nya karriärval

Efter att ha hjälpt polisen med gripandet av Clyde, har JJ fått mersmak för polisyrket. Jennifer och Abigail protesterar högljutt när JJ säger att han vill bli polis, och kräver att han går färdigt college innan han fattar några såna beslut. JJ får stöd av Roman, som tror att han skulle passa som polis. Senare bekantar sig JJ med Gabi, som berättar att Paige var hennes halvsyster som hon aldrig fick träffa. Hon ber JJ att berätta mer om henne, vilket han gärna gör.

Blodspengar?

Ben träffar Rafe på stan och vill ha en bekräftelse på att Chad kommer att hamna i fängelse – för misshandeln av honom i alla fall. Ben blir irriterad när Rafe inte verkar lita på hans redogörelse till hundra procent. De blir avbrutna av Eduardo, som har uppmärksammat att det är tack vare Ben som Chad nu kommer att bli gripen och åtalad när han vaknar upp från sin koma. Därför vill han ge belöningen på 100 000 dollar till honom, ovetande om att Ben egentligen är hans dotters mördare. När Ben kommer hem, berättar han den glada nyheten för Abby att de ska bli rika, men till hans stora besvikelse kräver Abby att han tackar nej till belöningen. Det är blodspengar och skulle bara föra olycka med sig.


Kommentera