TISDAG 8 AUGUSTI 2017 · Clyde får problem med lagen när Aiden avslöjar hans gamla synder för polisen. Abby kan inte hålla sig borta från Chad. Will lämnar ett kärleksfullt meddelande åt Sonny… som riskerar att bli det sista han gör!

Gamla synder måste sonas

Clyde har blivit gripen av polisen, misstänkt för droghandel, men är helt säker på att Roman inte har tillräckligt med bevis för att hålla kvar honom. Inspelningen av hans dispyt med JJ kallas brottsprovokation och är inte acceptabelt polisarbete. Roman får istället det han behöver från Aiden, som berättar att Clyde beställde ett mord på någon i Florida och nu har mördaren tjallat. Det innebär att Salempolisen kan överlämna honom till myndigheterna i Miami och därmed får mer tid att samla bevis till sin egna förundersökning. Clyde inser att han ligger risigt till, och att det är hans före detta advokat som ligger bakom avslöjandet.

Chad undrar om hans familj ligger bakom gripandet av Chad. Stefano förnekar att han är inblandad och råder sin son att bara ta det lugnt och låta pusselbitarna falla på plats av sig självt. Eftersom Clyde är häktad, passar Stefanos män på att göra inbrott i hans hem och leta efter bevis som tyder på att han är Slipsmördaren. De hittar förstås ingenting.

Befogad svartsjuka

Ben och Abigail kommer hem från sjukhuset, lättade över att läkarna lyckades få stopp på de tidiga förlossningsvärkarna. Ben tror att värkarna beror på stress och oro för Chads situation, men Abigail förnekar det. Ben erkänner att han är svartsjuk och ifrågasätter vad Abby hade tyckt om han var så brydd om en gammal flickvän. Abby hade inte hade gillat det, men försvarar ändå sin relation med Chad eftersom de har känt varandra så länge.

Ben får ett telefonsamtal från sin pappa och skyndar till polisstationen för att se vad som pågår. Där drabbar han samman i ett bittert gräl med JJ och anklagar honom för att försöka sätta dit hans pappa. Clyde säger åt honom att lugna ner sig. Visserligen måste han åka till Florida och ställas inför rätta, men han lovar att hinna tillbaka till sin sons bröllop. Innan Clyde blir bortförd av polisen, spänner han ögonen i JJ och Aiden, som ett löfte om hämnd.

Tills vi ses igen

Will blir chockad när Abby erkänner att hon har hjälpt Chad att gömma sig för polisen. Will undrar om hon fortfarande är förälskad i sitt ex. Chad undrar samma sak, när Abigail kommer till DiMeras herrgård för att kolla läget med henne. Känslorna spirar och Chad visar henne lönngången till de underjordiska tunnlarna där han gömmer sig. Nästa gång hon känner sig tvungen att träffa honom är det bättre att de ses där.

Wills fasansfulla upptäckt

Will har stannat kvar i Ben och Abbys lägenhet för att släppa in en hantverkare som ska komma. Han blir känslosam när han tittar på sina gamla bröllopsfoton och bestämmer sig för att ringa till Sonny. Han får inget svar eftersom det är mitt i natten i Paris, men Will lämnar ett kärleksfullt meddelande där han tar på sig ansvaret för allt som gick snett i deras äktenskap. Även om han aldrig får en till chans med Sonny, vill han ge honom rätt i sak. Senare blir Will förskräckt när han upptäcker en slips i sopkorgen – samtidigt som Ben kommer hem och ser vad som pågår!


Kommentera