TISDAG 16 MAJ 2017 · Brady får en nyhet som förändrar hans liv, den nyfödda pojken lider av en dödlig sjukdom som kräver en avancerad operation, och JJ erkänner för Paige att både han och hennes mamma ljuger för henne!

Melanie ger Brady en nyhet i dag som vänder upp och ner på hans liv totalt. ”Jag tror att du och Theresa har ett barn där ute.” Hon förklarar hela sin teori, som vid första anblick låter minst sagt otrolig. Att Theresa verkligen var gravid när hon påstod det, men att någon drogade henne och avlägsnade fostret från livmodern och nu finns barnet någonstans där ute. Brady tror förstås att hans flickvän är galen, men när hon påpekar det märkliga i att någon tog blodprover från både honom och Theresa, inser han att något inte stämmer. Vem skulle göra något sånt? Plötsligt minns Brady orden som Kristen lämnade honom med: ”Jag kommer att bära med mig en del av dig” och inser att Melanie kan ha rätt!

Vi får även en förklaring till vad blodproverna skulle användas till. Den nyfödda pojken, som Kristen kallar Christopher, lider av en svår och dödlig immunitetssjukdom som kräver en transplantation av benmärg från en passande kandidat om han ska överleva. Resultatet från blodanalysen är klar och det är fastställt att Theresa skulle bli en lämplig donator. Doktor Mandrake vill hellre hitta nån annan, men Kristen fattar det vågade beslutet att benmärgen ska komma från Theresa och ger därför Clint i uppdrag att hämta henne till Italien! ”Ingen kommer att sakna den subban” är den allmänna uppfattningen.

Och det kanske finns en poäng i det, för samtidigt hemma i Salem känner sig Theresa mer hatad än nånsin av sin omgivning. Alla vänder henne ryggen och anklagar henne för saker som hon både är skyldig och oskyldig till, och känslokalla Anne är den enda vän hon har. ”Åt helvete med den här jäkla stan och dess folk” utbrister Theresa hysteriskt och hotar med att flytta.

Nicole blir förvånad när det visar sig att Daniel och Xander känner varandra. Senare förklarar Daniel det riktiga problemet med deras relation – han kan inte lita på henne. Han har en gnagande känsla av att hon bara vill ha honom för att Eric sa nej, och därför vågar han inte kasta sig in i nåt förhållande med henne. Samtidigt får Serena en skarp varning av Xander. Om hon inte ger honom diamanterna innan dagen är slut, kommer både hon och Eric att råka illa ut.

JJ konfronterar Eve om jackstölden. Han tror att hon tänker använda jackan som bevis för deras snedsteg, för att splittra hans förhållande med Paige. Eve blir rasande och kräver att han lämnar hennes lägenhet, samtidigt som Paige dyker upp och vill veta vad de bråkar om. Eve hittar på en ursäkt, men senare när Paige är ensam med JJ kräver hon att få veta hela sannningen. JJ erkänner att både han och hennes mamma ljuger för henne!


Kommentera