TVISTEN OM HOLLY ・ Både Maggie och Eric anser sig vara den bästa vårdnadshavaren åt Holly, men nu blir en tredje part inblandad i tvisten!

Hollys liv är en såpa

Holly Jonas kom till världen för mindre än två år sen, men har redan varit med om mer dramatik och fler tragedier än de flesta är med om under en hel livstid. Chloe Lane födde henne till världen, men visade sig ändå inte vara hennes biologiska mamma, eftersom hon i hemlighet hade genomgått en provrörsbefruktning åt sina vänner Nicole och Daniel. När sanningen om Hollys föräldraskap kom fram uppstod en bitter vårdnadstvist mellan Chloe och Nicole, som båda ansåg sig vara flickans riktiga mamma. Chloe blev tilldelad vårdnaden i domstol, men valde att självmant överlämna flickan till Nicole. Senare flyttade Nicole med sin dotter till Nashville för att påbörja ett nytt liv som ensamstående mamma – ett liv som skulle visa sig bli en riktig mardröm. Nicoles stora kärlek Eric upptäckte att skurken Xander Kiriakis hade hittat bevis för att Nicole mördade sin före detta fästman Deimos, och hotade att skicka henne i fängelse om hon inte gifte sig med honom. När Eric försökte rädda Nicole ur den hotfulla situationen, utsattes de båda för livsfara och riskerade att omkomma i en brinnande byggnad. Nicole visste att hon inte skulle komma därifrån levande och hennes sista önskan var att Eric skulle ta hand om Holly efter hennes död.

Motstånd från farmor

Eric återvände hem till Salem tillsammans med den lilla föräldralösa flickan – fast besluten att uppfylla Nicoles sista önskan. Men i förra veckans avsnitt mötte han oväntat motstånd från flickans farmor Maggie Horton, som inte anser att Eric är psykiskt stabil nog att uppfostra ett barn just nu. Han har haft problem med alkohol, suttit i fängelse för vållande av Daniels död och har nu förlorat sitt livs stora kärlek. Maggie anser att flickan har det bättre i Kiriakis lyxiga herrgård med henne och maken Victor som vårdnadshavare. Hennes dotter Sarah håller inte med och är övertygad om att Eric skulle bli en alldeles utmärkt pappa, så hon övertalade sin mamma att åtminstone ge honom en chans. Maggie var benägen att göra det, men ändrade sig snabbt när hon blev vittne till ett våldsamt slagsmål mellan Eric och hans styvbror Brady. Det bevisade att Eric är mörk i sinnet och inte kan kontrollera sina impulser.

Ett brev förändrar allt

Den här veckan får Eric goda nyheter, för det verkar som att Maggie har ändrat sig igen och går med på att låta honom uppfostra hennes barnbarn ändå. Men när ett gammalt brev från Nicole dyker upp, förändras hela situationen. I brevet uttrycker Nicole sin önskan att Hollys surrogatmammma Chloe ska ta hand om hennes dotter ifall något skulle hända med henne. ”Det sista som Eric minns att Nicole sa till honom är Ta hand om min dotter,” förklarar skådisen Greg Vaughan (Eric) för tidningen Soap Opera Digest. ”Han vill uppfylla och hedra hennes önskan. Han är besluten att göra det.”

Triss i tvist

Men när Maggie får syn på brevet ändrar hon sin uppfattning. Hon letar rätt på Eric och informerar honom om Nicoles skriftliga önskan. ”Eric blir överrumplad,” erkänner Vaughan och påpekar att Eric ifrågasätter omständigheterna när brevet skrevs. ”Nicole var tillfångatagen av Xander. Hon kanske inte var så klartänkt.” Eric tar ett snack med Chloe och hävdar bestämt att Nicoles sista önskan innan hennes död borde gå före det som står i brevet, men Brady håller inte med. ”Eric är väldigt känslosam,” säger Vaughan. ”Han blir utmanad och är beredd att stå på sig. Han tänker inte ge upp utan en kamp. Han anser att det är moraliskt rätt att göra det.” Den nya situationen innebär alltså att tre parter anser sig ha rätt att bli Hollys vårdnadshavare – Eric, Maggie och Chloe. Vem tycker du borde vinna den här tvisten? Tyck till i vår omröstning här nedanför! □

Vem borde få vårdnaden om Holly?

  •   
  •   
  •   
Loading ... Loading ...

En kommentar

  1. Pingback: Nicole är tillbaka! – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.