FREDAG 1 MARS 2019・Vem låg bakom den första branden i stugan? En oväntat pyroman avslöjas i dagens avsnitt. Jordans öde avgörs och Eve övertalar Jack att svika sin sons förtroende.

Kärlek och politik

Två stora samhällsfrågor är de stora snackisarna i Salem inför årets borgmästareval – brottslighet och immigration. Den sistnämnda är förstås extra känslig för Haley, som vistas i USA som papperslös migrant, medan hennes storasyster går till val på att införa en strängare migrationspolitik – som med all säkerhet skulle innebära att Haley blir utvisad från landet. ”Det är illa nog att JJ vet att vi är systrar” fräser Melinda till sin skärrade lillasyster i parken och kräver att deras hemlighet inte når fler öron – vilket är precis vad den gör, eftersom Eve Donovan står och lurar bakom en buske! Det här är precis den ammunition som Eve behöver för att kasta in Jack som kandidat i striden om borgmästareposten. Samtidigt vädjar JJ till sin pappa att hålla tyst om Haleys papperslösa status. Jack bestämmer sig till slut för att göra det. Han kan inte svika sin sons förtroende. Men senare lyckas Eve övertala honom att göra det ändå. Hon argumenterar för att Haley ändå kommer att bli utvisad när sanningen kommer fram och då riskerar JJ att bli så deprimerad att han kanske försöker begå självmord igen. Hon intalar Jack att det är hans skyldighet som pappa att skydda sin son – och sin skyldighet som blivande borgmästare att avslöja sin motkandidats falskspel!

Jordans öde avgörs

Ciara är kvar på sjukhuset och väntar på att bli utskriven senare under dagen. Värre verkar det vara med Ben, som är skärrad över hur nära han var att hugga sin egna syster med en spruta härom dagen. Han kunde känna hur monstret inom honom var på väg tillbaka. Ciara försöker bagatellisera händelsen och tycker att Ben reagerade helt normalt under omständigheterna. Samtidigt är Jordan häktad och misstänkt för två kidnappningar och ett mordförsök. Rafe blir chockad när han håller förhör med sin gamla flickvän och inser hur sinnesförvirrad hon är. Hon vidhåller fortfarande att hon försökte skydda omgivningen från sin mordiske bror, och under förhöret råkar hon även avslöja att hon orsakade sin mammas död i en bilolycka för många år sen. Det är tydligt att Jordan är alldeles för mentalt förvirrad för att klara en rättegång, så det beslutas att hon ska trångsintas på mentalsjukhus istället. Innan hon blir bortförd, har hon ett laddat möte med Ben på polisstationen där hon fortfarande hävdar att han är en obotlig mördare.

Pretty Little… pyroman

Claire tar med sig Tripp till sjukhuset och försöker sluta fred med sin före detta bästa vän Ciara. Som vi minns blev damerna ordentligt osams när det framkom att Claire hade konspirerat tillsammans med Ben för att splittra Ciaras förhållande med Tripp. ”Självklart förlåter jag dig” säger Ciara, som bara är tacksam för att ha klarat sig undan den senaste tidens drama med livet i behåll och vill dra ett streck över gammalt groll. Men en fråga kvarstår fortfarande – vem låg bakom den första stugbranden för flera månader sen? Vi vet att Tripp försökte snärja Ben för dådet, men vem var egentligen den skyldige pyromanen? ”Det måste ha varit Jordan som anlade den också” förmodar Ciara. ”Vem skulle det annars vara?” frågar sig Tripp. Samtidigt skruvar Claire på sig nervöst och bjuder oss på en oväntad tillbakablick – där det framkommer att HON kom till stugan där Ciara låg fastbunden och tände eld på den! □

En kommentar

  1. Pingback: Nödrop från Jordan! – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.