BRÖLLOP · Kaos utbryter när terrorister kommer till Salem på Brady och Theresas bröllopsdag!

Efter regn kommer solsken

Brady och Theresas förhållande har utsatts för stora prövningar de senaste månaderna – svartsjukegräl, hjärttransplantation och deras son som blev kidnappad. Nu ligger alla problemen bakom dem och de förtjänar verkligen en lycklig bröllopsdag. Tyvärr vill ödet annorlunda, för medan de håller på att förbereda sig inför sitt livs stora ögonblick, nås de av nyheten att tre skurkar har rymt från fängelset och förmodligen är på väg till Salem för att orsaka kaos. En av dem är ute efter hämnd mot Theresa. Hon anklagade Xander för att ha våldtagit henne och lät honom dömas till fängelse, trots att han var oskyldig.

Oinbjuden bröllopsgäst

Medan den blivande bruden får hjälp att göra sig i ordning av sin syster och Nicole, samlas resten av Salems elit i Kiriakis herrgård inför det stundande bröllopet. Theresa är försenad, men Brady känner sig ändå lugn. Det här ska ju bli den lyckligaste dagen i hans liv. När gästerna hör ytterdörren öppnas tror de att Theresa och hennes brudtärnor äntligen har kommit, men får sitt livs chock när den gamle skurken Orpheus dyker upp i stället – och har tagit Eve som gisslan under pistolhot! Marlena tappar hakan av förskräckelse när hon hamnar öga mot öga med ärkefienden som hon inte har sett på 30 år. ”Jag trodde du var död” morrar John. Brady kräver att få veta var hans brud är och Orpheus avslöjar att en av hans kompanjoner har tagit hand om henne. Victor erbjuder Orpheus pengar för att försvinna, trots att han egentligen inte har några längre, men den gamle skurken blir bara förnärmad av erbjudandet. När Orpheus riktar sin pistol mot Victor, utbryter kaos. John gör ett våghalsigt försök att rycka åt sig pistolen, men blir istället skjuten och faller till golvet. Under tumultet som uppstår lyckas Orpheus smita från huset, med löfte om att det här bara är början på terrorn.

Är Theresa upprörd över att hennes föräldrar Kim och Shane inte kommer på bröllopet? Jen Lilley svarar:

”Theresa känner att hon blir straffad för att hon var en så hemsk person. Även om Eve påpekar att bröllopet planerades i sista minuten och att de inte hade möjlighet att boka en flygbiljett, kommer många gamla känslor upp till ytan.”

Theresas värsta mardröm

Samtidigt har Theresa fått på sig sin brudklänning och beundrar sin egen spegelbild, när hon till sin förskräckelse ser att Xander dyker upp bakom henne. Hon skriker efter Brady, för att försöka inbilla sin plågoande att hon inte är ensam, men Xander bara skrattar eftersom han vet att alla andra befinner sig i Kiriakis herrgård. Han tar ett strypgrepp om Theresas hals och viskar hånfulla hotelser. Det får Theresas överlevnadsinstinkt att vakna till liv. Hon vet att hon måste hålla sig vid liv för sin sons skull. När Xander trycker upp Theresa mot en vägg och försöker strypa henne till döds, dyker Brady upp för att rädda henne. Xander smiter därifrån och Theresa inser att hon måste vara ärlig med Brady och förklara varför skurken var ute efter henne.

Vad händer sen?

Det här är bara början på de tre förrymda skurkarnas terror i Salem. Under dagarna som följer kommer Clyde att hota Kate till livet, Orpheus tar Kayla som gisslan och kidnappar Joey, och skurkarna orsakar ett strömavbrott i hela Salem för att kunna utföra sina djävulska planer i skydd av nattens mörker!


Kommentera