ONSDAG 27 FEBRUARI 2019・JJ ber sin pappa att hålla tyst om Haleys immigrationsstatus. Sonny och Will blir intagna på polisförhör och får dåliga nyheter. Chad och Abigail får hjälp att ordna ett bröllop på bara några timmar.

Blir JJ utnyttjad?

JJ är känd för att vara en trevlig kille som man kan lita på. Det är precis vad Haley gjorde när hon anförtrodde hemligheten om sin status som papperslös invandrare för honom. Tyvärr bröt JJ det förtroendet när han avslöjade sanningen om hennes problematiska situation för sin pappa Jack. Nu ber JJ sin pappa att hålla tyst om det här, men till hans stora besvikelse vill inte Jack göra det. Han är orolig för att Haley utnyttjar hans son för att få uppehållstillstånd. JJ hävdar att Haley bara är en vän som han hjälper med bostad tillfälligt eftersom hon inte har någonstans att ta vägen. Haley kommer hem mitt under deras samtal och blir nervös när Jack uttrycker oro för att hans son ska bli sårad. De blir avbrutna av Jennifer som har goda nyheter – Abigail ska gifta sig i dag innan hon och Chad flyttar till Paris. Jack vill först inte komma på bröllopet, med tanke på hans misslyckade försök att trösta sin dotter härom dan, men han ändrar sig när Jennifer förtydligar att Abby verkligen vill att han kommer.

Chad förlåter Kate

Det vankas alltså bröllop i dag hemma hos familjen Horton. På grund av kort varsel (och seriens torftiga budget) blir det ett litet intimt bröllop med bara den närmaste släkten närvarande. Julie lägger in högsta växeln för att ordna blommor, musik och sittplatser i vardagsrummet. Hon blir rörd till tårar när Abby ber henne att vara vigselförrättare. Chad besöker Kate på sjukhuset och ger henne både en förlåtelse för inblandningen i Gabis komplott och en inbjudan till dagens bröllop. ”Jag har inte så mycket familj här – bara du” konstaterar Chad… och räknar tydligen inte sin bror till familjen.

Ord står mot bevis

Will och Sonny hamnar i en rejäl knipa när Leo överlämnar bildbevis för att de försökte döda honom och dumpa hans kropp. Grabbarna lämnar sin övertygande förklaring och Eli litar på vad de säger, men tyvärr räcker det inte långt i sammanhanget. ”Vårt ord står mot Leos bevis” konstaterar Will, som ändå tycker det var värt att fira Alla hjärtans dag med mannen han älskar, även om det innebär att de hamnar i fängelse nu. Samtidigt är Diana på väg att avslöja för Marlena att Leo är hennes nya styvson, när de blir avbrutna av det oväntade polisärendet. Marlena fräser åt Leo att hans komplott kommer att misslyckas därför att ”sanningen kommer alltid fram.” Han verkar föga orolig, men fejkar ett utbrott över anklagelserna, när det är han som har bevis för att han är ett brottsoffer. Chad dyker upp och erbjuder sig att hjälpa sina vänner med en advokat, men Sonny tackar nej och ska kontakta sin pappa istället. Chad tar ett känslosamt farväl av sina vänner, som önskar honom lycka till med Abby och deras nya liv i Frankrike. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.