TORSDAG 19 APRIL, 2018 · Abigail och Chad ska förnya sina äktenskapslöften, men ceremonin tar en oväntad vändning. Scooter kräver sex med Nicole och Julie varnar Eli för att hålla sig borta från Gabi.

Abbys nya insikt

Abigail får kalla fötter när hon hittar Gabis meddelande till Chad i en gammal årsbok från high school. Även om det bara är några oskyldiga rader med ord, så inser Abby att hennes man och Gabi har en djupare gemenskap än vad hon trodde. Hon trodde att Chad räddade henne först i varulagret för att han älskar henne mest, men han gjorde det för att han visste att Gabi kunde fånga flaskan. Andre försöker intala Abby att hon överdriver betydelsen av alltihop. Han är säker på att Abby är hans brors stora kärlek.

Julie på krigsstigen

Samtidigt försöker Kate övertala Gabi att gå fram till Chad på torget och berätta hur hon känner för honom. Gabi vägrar och missar till slut chansen när Chad går därifrån. Senare gråter hon ut på en parkbänk och blir tröstad av Eli. Han har bestämt träff med Julie, som blir orolig när hon ser vad som är på väg att hända mellan hennes nyfunna barnbarn och Gabi. Hon ber att få prata med Eli enskilt och varnar honom för att hålla sig borta från Gabi – kvinnan som mördade hans kusin Nick. Eli klargör att ingen talar om för honom vad han ska göra. Om han vill dejta Gabi så kan inte farmor hindra honom. Men det är tydligt att hon kommer försöka. ”Jag vägrar låta Gabi Hernandez sätta klorna i mitt barnbarn” muttrar hon för sig själv. Samtidigt möts Eli och Gabi på puben och bestämmer sig för att ha en andra dejt. Gabi förstår att hans farmor har pratat illa om henne, men Eli säger att han vill höra hennes version också.

Brutna äktenskapslöften

Abby försöker skaka av sig osäkerheten och samla sina krafter, för att förnya äktenskapslöftena med Chad. Först håller brudparet ett tal till sina släktingar och förklarar att deras äktenskap inte bara är en förening mellan dem, utan även mellan familjerna Horton och DiMera – något som Kate inte riktigt vill gå med på. Sen är det dags för själva ceremonin där makarna ska trolova sig till varandra på nytt. Chad håller ett känslosamt tal där han förklarar hur bedrövad han blev när Abby försvann och att hennes återkomst har visat honom ljuset igen. Nu väntar en lovande framtid. Han lovar att fortsätt älska henne i nöd och lust och sätter en ny ring på hennes finger. Sen är det dags för Abby att avge sina nya löften. Det börjar bra, men plötsligt fastnar orden i halsen… och hon inser att det här inte går. Hon ber deras anhöriga att lämna rummet, och förklarar sedan för Chad att hon har fått en ny insikt. Chad blir både chockad och bedrövad när Abby säger att hon inte kan vara hans fru längre – eftersom han hör ihop med Gabi!

Sexutpressning

I Kanada blir Nicole lämnad ensam i huset och får besök av Scooter, som upprepar sin sexuella utpressning. Han har alltid dröm om att få ligga med en porrstjärna och nu kräver han att ”Misty Circle” uppfyller den drömmen – annars ska han se till att både hon och Brady hamnar i fängelse. Nicole inser att hon inte har något val. Hon bestämmer träff med Scooter på ett motellrum för att ge honom det han kräver. Samtidigt är Brady lyckligt ovetande om vad som pågår och njuter av det enkla livet på landet.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.