LYCKLIGT SLUT・Chad och Abby gifter sig och lämnar Salem. ✔︎ Avskedsintervju med skådisarna ✔︎ Därför lämnar de serien ✔︎ Kommer de tillbaka?

Slutet gott

De senaste åren har kärlek, sorg, liv, död och psykisk ohälsa avlöst varandra i rask takt för Salems mest plågade kärlekspar Chad och Abigail – men den här veckan får deras historia ett lyckligt slut, när rollfigurerna gifter sig ännu en gång och lämnar Salem för att påbörja ett nytt liv tillsammans på andra sidan Atlanten. Redan i november när Kate Mansi kom tillbaka i rollen som Abigail var det bestämt att hon bara skulle stanna en begränsad tid för att ”knyta ihop säcken” efter att hennes efterträdare Marci Miller valde att lämna serien mitt under handlingens brinnande klimax.

Författaren förklarar

Seriens chefsförfattare Ron Carlivati förklarade nyligen läget för tidningen Soap Opera Digest. ”Det här var ett enormt populärt par när jag började jobba med serien. Jag skrev (manuset till) deras återförening när hon blev påkörd av en bil och allt det. Det har varit ett fantastiskt par att skriva åt. Det har varit ett privilegium att skriva åt två olika Abigails och båda två är fantastiska skådespelare. Och på sätt och vis fick jag skriva åt två olika par, vilket var fantastiskt.”

Slutet var en knäckfråga

Författaren förklarar att han började planera parets sorti redan när Marci Miller tillkännagav att hon inte tänkte stanna kvar när hennes kontrakt med serien löpte ut. ”Handlingen var inte avslutad,” påpekar han. ”Vi hade inte fått reda på att barnet var Chads. Det fanns fortfarande mycket kvar att berätta. Som tur var gick Kate med på att kliva in i rollen. Men redan från början gick hon bara med på att teckna ett kortvarigt kontrakt för att avsluta Abigails epok. Jag visste att jag skulle få berätta sanningen om barnet och att Chad skulle kämpa för Abigail och försöka sammanföra det här paret igen. Sen uppstod dilemmat ’Vad gör vi sen?’ eftersom Kate skulle lämna oss. Man utsätter tittarna för smärta och lidande när paret slits isär, sen får man se resan när de återförenas och äntligen kan ge tittarna den här romantiska belöningen och sen helt plötsligt försvinner Abigail av nån anledning? Det blev ett stort dilemma för mig och författarna. Ska man döda Abigail? Ska hon säga ’Jag kan inte förlåta dig?’ Lämnar hon både stan och Chad? Vi grubblade över hundratals sätt och kom fram till att hon lämnar och han stannar kvar, men för mig var det slutet inte alls tillfredställande. Det var inte rättvist mot det här parets fans.”

Dörren är öppen

Därför valde han att satsa på ett lyckligt slut istället. ”Jag bestämde mig för att den här återföreningen måste hålla och de måste rida in i solnedgången, åtminstone så länge,” förklarar Carlivati. ”Så även om det var ett plågsamt beslut att låta Chad göra sorti med Abigail, bestämde jag att det var bäst för paret, för fansen och för serien. Deras avslut är väldigt öppet. Det är inte som att nån ska dö. De lämnar under lyckliga omständigheter och dörren är helt vidöppen för dem att återvända. Även om jag är säker på att folk kommer att sakna dem, så tror jag de blir glada över att de lämnar serien tillsammans. Det kändes bara så orättvist att inte ge dem ett lyckligt slut. Och jag såg ingen möjlighet för ett lyckligt slut om Chad skulle stanna i Salem när Abigail lämnade. Självklart älskar jag skådisarna och jag älskar rollfigurerna. De är en viktig del av helheten. Om rätt läge uppstår, om det passar i handlingen och om personerna är tillgängliga, så kommer de förstås tillbaka.”

Kan tänka sig en comeback

Om serien skulle välja att ta hem Chad och Abigail igen så är Kate Mansi öppen för att återvända. ”Jag skulle definitivt komma tillbaka,” avslöjar hon. ”Jag hoppas verkligen få komma tillbaka av någon specifik anledning. Deras historia är inte över ännu. Det finns definitivt mer att upptäcka med dem.” □

4 kommentarer

 1. Lillemor Andersson

  Vill att de kommer tillbaka. Kommer sakna dem enormt. Finns andra som är mindre intressanta och inte tillför serien något. Så låt dem få komma igen.

 2. Håller med. Chad och Abi har man följt länge nu och efter allt de har gått igenom känns det väldigt snopet och konstigt att de bara ska försvinna. Ta hellre bort Rex, Sara, Leni, Eli som är helt ointressanta och låt Chad och Abigale vara kvar. Chefen här ovanför beklagar sig men kanske han kunde ha gett dem ett bättre erbjudande för att stanna kvar??

 3. BARBARA

  Stanna kvar. Varför tar man bort alla kända och bra och ersätter med nua tråkiga som Rex, Leo och hans mamma. Eli och Lani är tråkiga med. Jag spolar fram när det handlar om dem.
  Funderar på att sluta följa till o med.
  Jag har följt från 1995 men alla Mina favoriter försvinner

 4. Jag vill att Chad & Abigale kommer tillbaka har följt denna serie så många år, Dessa två har tillfört mycket bra skådespel. Så varför ska dom bort Kommer att sakna dom dem. Så kom tillbaka!! Sen har vi Leo hans mamma & några till som inte är så intressanta. jag gör son ovan spolar fram när dom visas.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.