TISDAG 13 MARS, 2018 · Deimos tar Chad och Gabi som gisslan och kräver nyckeln till Orwell i utbyte mot deras liv. Nicole använder en ny taktik för att nå fram till Chloe, men det går inte som planerat.

Orwell eller livet

Chad och Gabi försöker smita från Kiriakis herrgård med Orwell-hårddisken när Deimos dyker upp och tar dem under pistolhot. Han tvingar Gabi att lämna tillbaka disken och kräver även att få ”nyckeln” som han är säker på att de har stulit. Gabi missuppfattar vad han menar och ger honom nyckelkopian till huset som hon använde för att ta sig in. Deimos uppskattar inte ironin och tror att de vet precis vilken nyckel han menar. Någon i familjerna DiMera eller Hernandez har stulit den i alla fall och Deimos bestämmer sig för att använda Chad och Gabi som förhandlingsmedel. Han tvingar med dem till ett ”avskilt och ljudisolerat rum” och tar ifrån dem sina mobiler. Han tar även ett foto på dem för att utpressa deras familjer med. ”Hoppas att era liv är värda mer än Orwell” hoppas han. Senare avslöjar Gabi att hon ”råkade” tappa sitt halsband i Kiriakis vardagsrum och hoppas att någon ska hitta det och se som en ledtråd. JJ skaffar en husrannsakan för att leta igenom huset och hittar mycket riktigt halsbandet, men några smarta slutsatser drar han inte. Deimos kallar sina fiender till möte och avslöjar att Chad och Gabi är tagna som gisslan. Eduardo och Andre har 48 timmar på sig att fixa fram nyckeln – annars har de sett sina anhöriga för sista gången!

Antivirus

I själva verket är det Jennifer som har hittat ”nyckeln” – eller rättare sagt Shane Donovans excentriske tvillingbror Drew, som är upphovsmakare till teknologin. Det vore en katastrof för hela mänskligheten om Deimos får makten över Orwell, så Jennifer övertalar Drew att skapa ett virus som ska förstöra projektet en gång för alla.

Nicoles nya taktik

Nicole blir förskräckt när hon ser Chloe amma lilla Holly offentligt, men inser snabbt att hon inte kan förhindra det. Därför byter hon taktik och försöker istället inbilla Chloe att hon har kommit till insikt om Deimos – att Chloe hade rätt hela tiden och att hon inte kan utsätta sin dotter för ett farligt gangsterliv. Eftersom de nu är överens om den saken, kanske Nicole kan få hålla sin dotter i famnen? Chloe vägrar gå med på det. Istället ropar hon på en polis och hävdar att Nicole trakasserar henne och barnet. Nicole blir tvungen att gå därifrån och ventilerar senare sin frustration till Justin, som råder henne att ta det lugnt och inte låta Chloe provocera henne.


En kommentar

  1. gillar inte varken nya chad eller abby in med dom gamla igen

Kommentera