TORSDAG 31 JANUARI 2019・Chad gör en stor uppoffring för Abigails skull. Gabi och Stefan förklarar krig mot varandra. Claire gör romantiska framsteg med Tripp. Haley och JJ förenas genom ljuv musik.

Delad seger

Chad vet att hans elake bror Stefan står i vägen för hans möjligheter att återförenas med Abigail och sin familj. Abby vägrar ens låta deras barn vistas i herrgården under samma tak som Stefan. Därför är det extra mycket som står på spel i dag när de krigande bröderna väntar på ett beslut från DiMera Enterprises styrelse som ska fastställa vem av dem som får i uppdrag att leda företaget och bli herre på täppan i herrgården. Bröderna fördriver tiden med ett parti schack i väntan på det slutliga avgörandet och till slut piper det till i båda deras mobiltelefoner med ett besked. Chad drar en lättnadens suck när han läser den första raden som gratulerar honom till VD-posten, men besvikelsen är stor när Stefan läser resten. Styrelsen har bestämt att de ska dela på uppdraget och leda företaget tillsammmans! Chad vet att det aldrig skulle fungera och försöker övertala Stefan att avgå frivilligt. Deras pappa är död och ingen av familjemedlemmarna som finns kvar i livet vill ha med honom att göra. Stefan vägrar ge upp, eftersom han är säker på att han kommer att överta hela makten över imperiet en vacker dag. Den dagen verkar komma tidigare än han anar, för Chad inser att han måste fatta ett stort beslut.

Chads helomvändning

Samtidigt undrar Abigail om hon någonsin kan förlåta Chad för allt som har hänt. Två villkor måste uppfyllas först – att de litar på varandra till hundra procent och att Chad återgår till att vara den man som hon först blev förälskad i. Om han väljer att ta den dystra vägen och bli en tvättäkta DiMera, så har de ingen framtid tillsammans. Lägligt nog knackar Chad på dörren och meddelar att han har gjort en stor uppoffring för Abigails skull. Han har valt att avgå som VD för familjeföretaget och ska flytta från herrgården. Nu är frågan – är hans uppoffring tillräckligt för att vinna tillbaka Abbys förtroende och öppna upp möjligheten för en återförening?

Jackpot för Claire

Claire blir besviken och svartsjuk när Tripp kommer hem och berättar att han blev omplåstrad av ”en snygg sjusköterska” på sjukhuset. Claire uppskattar visserligen att han vill gå vidare med livet efter uppbrottet från Ciara, men trodde att hon själv skulle bli den nästa kvinnan i hans liv. Hon har ju trots allt intrigerat i två år med det som målsättning. Tripp verkar först lite skeptisk till hennes närmanden, men till slut går han med på att ge deras förhållande en chans – och Claire en het och efterlängtad kyss!

Ljuv musik

Haley bjuder JJ på pasta till middag, som tack för all hans hjälp – inte minst att hon får bo hos honom så länge. Han blir lite svartsjuk när hon nämner sitt möte med ”en snygg kille” som hon plåstrade om på jobbet i dag. När hon beskriver honom, förstår JJ att hon menar hans kusin Tripp. JJ anser sig själv vara ett bättre kap – som är både snyggare och grym på gitarr. Det sistnämnda tvingar Haley honom att bevisa, genom att bjuda på en serenad. När Haley också visar sig vara musikalisk, uppstår ljuv musik mellan dem bokstavligen.

Hope går på dejt

Hope försöker dölja sin förvåning när hon ser Ted Laurent och Kate tillsammans på torget. Hon förstår inte varför han fortfarande har ett umgänge med kvinnan som medverkade till att han blev kidnappad. Ted lovar att det inte pågår något mellan honom och Kate (för att hon gav honom nobben.) När han får veta att Rafe har rest från landet för att hjälpa sin ex-fru med hennes barn, passar Ted på att bjuda ut Hope på middag. De njuter av en trevlig kväll tillsammans på Doug’s Place, som får en extra guldkant när de nås av den goda nyheten att Melindas Trask har avgått som distriktsåklagare. Hope hoppas att den tillträdande åklagaren blir någon som hon kan samarbeta bättre med. Kanske rentav mannen som sitter mitt emot henne? □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.