FREDAG 8 FEBRUARI 2019・Hope blir orolig när Ciara är spårlöst försvunnen. Diana och Marlena bekantar sig med varandra och blir snabbt bittra fiender. Chloe får en obehaglig överraskning när hon öppnar post.

En mors värsta mardröm

Hope blir orolig när hon inte får tag i sin dotter Ciara på telefon, trots att hennes flygplan från Sydafrika har landat för flera timmar sen. Ingen har sett eller hört något från Ciara och Hope drar genast två slutsatser – hennes dotter är bortrövad (igen) och Ben Weston ligger förmodligen bakom det (igen!) Marlena blir kallad till polisstationen och Hope vädjar till henne att bryta mot tystnadsplikten och avslöja vad Ben har sagt i terapin om Ciara.

Frihetsberövad

En sak är säker – Ciara har blivit frihetsberövad och ligger fastbunden i en säng med ögonbindel och munkavel. En mystisk förövare med skinnhandskar ligger bakom dådet och leker med tändstickor, vilket väcker plågsamma minnen till liv för Ciara. Till slut lossar skurken på munkaveln så att Ciara får ställa de tre frågor som vi alla undrar – ”Varför gör du så här? Var är jag? Och vem är du?” Det här får vi klura på under helgen och invänta besked på måndag!

Fiender vid första ögonkastet

Nykomlingen Diana Cooper tar en promenad på torget och springer på ett bekant ansikte – doktor Marlena Evans. Damerna har aldrig träffats, men Diana var en hängiven lyssnare till ett radioprogram som Marlena hade för många år sedan. ”Ditt foto syntes på varenda stadsbuss i Chicago,” tillägger hon, för att förklara varför hon känner igen Marlena till utseendet. Diana ber att få bjuda sin psykolog-idol på en drink, vilket Dr. Evans märkligt nog går med på. När damerna lär känna varandra och deras barn kommer på tal, inser Marlena vem Diana är – mamma till odågan Leo Starke som har gjort livet till en mardröm för hennes barnbarn. Den glada stämningen tar en iskall vändning när damerna inser att de står på varsin sida om en fejd mellan sina barn och barnbarn.

Leo ♥ Brady

Brady flyttar tillbaka till Kiriakis herrgård och blir det senaste offret för Leos köttsliga lustar. Brady klargör att han är lagd åt det andra hållet, men det hindrar inte fräcka Leo från att försöka omvända honom med en kyss – i samma ögonblick som John dyker upp och tappar hakan när han ser vad som pågår! Leo blir upprörd när han förstår att John är privatdetektiven som spårade upp hans mamma. ”Du hade ingen rätt att lägga dig i mitt liv,” anser Leo. John tar kritiken med ro och beger sig senare till Salem Inn för att ta ett snack med kvinnan i fråga. ”Roman!” utbrister Diana när hon öppnar dörren och hamnar öga mot öga med John, så vi förstår att de har haft en relation förr i tiden när John trodde att han var Roman Brady!

Otäck post

Stefan övertalar Chloe att ta en drink med honom på restaurangen innan den öppnar för kvällen. De verkar fatta tycka för varandra, även om Chloe är lite svårflirtad. Medan de pratar, passar Chloe på att öppna post och får en chock när hon ser innehållet i ett av kuverten – den blodiga kniven som hon använde för att döda skurken El Fideo med i Mexiko för några år sedan! Hon minns skurkarnas varning – att hon hade skrivit under sin dödsdom – och nu verkar det som att hotet är på blodigt allvar! □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.