TORSDAG 14 MARS 2019・Claire utsätter Haley för en elak kupp. Jack offentliggör sin kandidatur i valet och kräver att Haley ska utvisas från landet. Stefan vill bli mer än bara vänner med Chloe.

Jack i rampljuset

Abe Carver anordnar en välgörenhetstillställning på torget i dag för att samla in pengar till härbärgen åt hemlösa. ”Vi har en fest att våldgästa” konstaterar Eve när hon läser det i tidningen och bestämmer sig för att utnyttja mediauppbådet till att offentliggöra Jacks kandidatur i borgmästarevalet. De sluga konspiratörerna beger sig till torget och ser till att fånga journalisternas uppmärksamhet med det stora tillkännagivandet. Partiet har gett Jack sitt förtroende och han är Melinda Trasks ersättare. När Jennifer undrar vilka politiska frågor som ligger Jack närmast om hjärtat, börjar han raljera om att sin hårda ställning mot kriminalitet i allmänhet och illegal invandring i synnerhet. Han är besluten att Haley Chen ska gripas och utvisas från landet för att statuera ett exempel. En upprörd Jennifer tar Jack åt sidan och fräser att han inte bara har förlorat sitt minne, utan även sin själ. Det här är verkligen inte den Jack som hon älskade. Även JJ blir upprörd när han hör sin pappas uttalande på nyheterna och erbjuder sig att stötta Abes kampanj istället.

Claires elaka svek

Många i Salem vill hjälpa Haley Chen att undanhålla sig från polisen och undvika utvisning. Claire låtsas vara en av sympatisörerna när hon går med på att låta Haley gömma sig i loftvåningen. Tripp var först nervös för att hon inte skulle gå med på det, men blir positivt överraskad av Claires generösa inställning. Tyvärr är den falsk i allra högsta grad. Inombords kokar Claire av svartsjuka när Haley gråter ut i hennes pojkväns tröstande famn och senare ringer hon ett hemligt samtal till Eve Donovan för att avslöja var Haley befinner sig!

Kärlek börjar med bråk?

Stefan har fattat tycke för Chloe och vill att de utforskar möjligheterna till en romans. När Chloe tvekar, försöker han övertyga henne med en kyss. De blir avbrutna av Gabi, som dyker upp oanmäld i ett jobbärende och förfasar sig över kyssen hon blir vittne till. När Stefan anklagar henne för att vara svartsjuk, klargör Gabi att han är den vidrigaste människan som hon nånsin har träffat och hävdar att hon får kalla kårar och blir illamående i hans närhet. Hårda ord, men Stefan tror ändå att hon trånar efter honom i hemlighet. Innan Gabi lämnar huset ger hon Chloe en skarp varning – ”Dra dig ur medan du fortfarande kan” och senare bildar hon en allians med Brady för att krossa Stefan! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.