MÅNDAG 28 JANUARI 2019・Vem gick till sängs med vem egentligen? Victor ger Brady ett oemotståndligt erbjudande. Gabi ber Kate om en tjänst. Eric gör en förbluffande upptäckt.

Vem tar vem?

En ny dag gryr i Salem och två stora frågetecken från kvällen innan behöver redas ut – hade Sarah verkligen hämndsex med Eric och gick Xander hela vägen med Leo? Vi börjar med att hälsa på hemma hos Eric, som blir väckt i gryningen när Rex kommer hem efter att ha letat efter Sarah hela natten. Hon är spårlöst försvunnen. Rex är besviken efter gårkvällens misslyckade försök att återförenas med sin stora kärlek. Hon tvingade honom att erkänna sin otrohet med hennes syster och nu verkar en försoning ännu mindre troligt. Rex försöker vinna sympatier från sin bror genom att berätta om problem som han och Sarah hade i förhållandet när han var otrogen, men det finns förstås ingenting som ursäktar snedsteget med hennes syster. ”Jag är en idiot,” konstaterar Rex, vilket är ungefär det enda som han och Eric är överens om. Eric erkänner att Sarah kom hem till honom i går och var upprörd efter det som hänt. En tillbakablick avslöjar att hon ville gå till sängs med honom för att bedöva sin smärta, men att Eric satte stopp för det. Sarah lämnade hans lägenhet förödmjukad och sen vet vi inte var hon tog vägen.

Oväntat sovsällskap

Hur långt det gick mellan Xander och Leo i sänghalmen är oklart. Det enda vi vet med säkerhet är att Leo vaknar upp ensam dagen därpå – och att Xander under nattens gång har hamnat i en helt annan säng. Eric får en chock när han kommer till Kiriakis herrgård för att leta efter Sarah och öppnar dörren till hennes sovrum – där hon ligger och sover i Xanders lurviga famn! 😮

Brady tar över

Bradys relation med sin morfar upphörde att existera när det framkom att Victor och Eve var i maskopi med varandra, vilket ledde till att Brady förlorade vårdnaden om sin son. Sedan dess har de inte pratat med varandra, men i dag kallar Victor till ett möte och erbjuder Brady tjänsten som VD för Titan. Företaget måste stanna inom familjen och alternativen är begränsade. Sonny är utsatt för utpressning och Xander är en ligist. Därför måste Brady ta sitt ansvar och rädda familjeföretaget från konkurs. Efter all osämja på sistone är Brady svårövertalad, men till slut godtar han sin morfars anbud på ett villkor – att det bara är hans vision för företaget som gäller och att det är slut med maktstrider inom familjen.

Brödernas maktkamp

I familjen DiMera har däremot en ny maktstrid blossat upp. Stefan är frikänd från brottsanklagelserna och kräver att få tillbaka både herrgården och VD-posten i DiMera Enterprises, som Chad för närvarande innehar. Styrelsen har inte fattat sitt beslut ännu, men båda bröderna är säkra på att vinna striden. Abigail klargör att hon och Charlotte inte kommer att vistas under samma tak som Stefan, så om Chad vill träffa sina barn så får han komma hem till henne. Samtidigt får Kate besök av Gabi, som kräver att hon använder sitt inflytande med DiMeras styrelse och ser till att Chad blir VD – så att Gabi får tillbaka sitt företag. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.