ONSDAG 4 DECEMBER, 2018 · Ben och Ciara går på sin första dejt, trots starka protester från omgivningen. Rafe drar slutsatsen att Hope är otrogen och bestämmer sig för att gå till botten med saken. Claire försöker övertala Tripp att inte flytta.

Picknick i december

En stor kväll väntar för Ben och Ciara – det är dags för deras första riktiga dejt. Omgivningen är desto mindre förväntansfull. Tripp kokar av svartsjuka när han hör talas om Ciaras planer för kvällen, medan Ben inte lyckas boka bord på restaurangen därför att Julie inte gillar honom. ”Diskriminering,” tycker Ben. ”Ja, jag diskriminerar seriemördare,” erkänner Julie utan omsvep. Eftersom puben är stängd, inser Ben att kvällen inte kommer att bli som planerad och han hoppas att Ciara har överseende. Det får bli en picknick i parken i stället med hämtmat från en kinarestaurang. ”Enda skillnaden mellan picknick på sommaren och i december är att man ligger under filten istället för på den,” påpekar Ben och försöker hålla både värmen och den goda stämningen vid liv. Dessvärre blir den ändå lite spänd när Ben avslöjar att hans nya jobb är som säkerhetschef åt skurken Stefan DiMera. Ciara har svårt att smälta det, eftersom Stefan utnyttjade hennes kusin Abigail och är allmänt känd för att vara ett monster. Ben ger henne ett löfte – om Stefan skulle ge honom ett uppdrag som ”går över gränsen” (det vill säga mord) så säger han upp sig. Ciara verkar nöja sig med det.

Hur ser framtiden ut för Ben och Ciara? Kanske svaret avslöjas i deras lyckokakor 🥠 från kinarestaurangen. I Bens kaka står det ”Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge,” men Ben har tidigare uttryckt att tålamod inte är hans starka sida. I Ciaras kaka står det ”Din dejt kommer att sluta med en kyss,” vilket hon redan visste!

Rör inte min dotter

Ben är aningens dubbelbokad i kväll. Förutom dejten med Ciara, ska han träffa Ted Laurent klockan 22 och ”leverera” honom till Stefans ytterdörr. Klockan tickar långsamt medan Hope och Ted väntar på motellrummet där mötet ska ske. Hope förklarar varför hon är så besatt av att sätta Ben Weston bakom lås och bom. Han är en mördare och hon befarar verkligen att hennes dotter är utsatt för fara. Hope har redan förlorat ett barn (Zack) och vill inte vara med om det igen. Senare när Ted ringer för att bekräfta mötesplatsen, säger Ben att de får ta det en annan kväll. Hans dejt har dragit ut på tiden. Hope blir förskräckt när hon inser att dejten som Ben syftar på är med hennes dotter.

Rafe utreder

Samtidigt har Rafe dragit den felaktiga slutsatsen att Hope är otrogen mot honom. Allt tyder på det – vinglasen i stugan, kallingarna på golvet, lögnen att Hope skulle träffa Jennifer och nu ett röstmeddelande där hon beklagar att hon inte kommer hem i kväll. Rafe går till restaurangen för att dränka sina sorger och lättar på sitt hjärta för Julie, som föreslår att Hope kanske hämnas för hans snedsteg med Sami tidigare. Rafes frustration ökar och han bestämmer sig för att gå till botten med vad som pågår. Han åker tillbaka till stugan på Smith Island och parkerar sig i soffan tills Hopes ”älskare” återvänder.

John och Marlena har en romantisk afton på puben istället för smekmånad, och Claire övertalar Tripp att inte flytta från vindsvåningen. Hon föreslår att de vräker Ciara istället och packar ihop hennes saker! □

En kommentar

  1. Pingback: Ben & Ciara bonus! – Våra bästa år | Days.nu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.