ONSDAG 16 AUGUSTI 2017 · Shawn-Douglas kommer hem och är skarpt kritisk till sin mammas bröllopsplaner. Bo blir chockad när han får veta att Hope tänker gifta om sig. Abe upptäcker att Lani söker information om honom.

Bo får dåliga nyheter

Det gamla radarparet Bo och Steve återförenas i fångenskap – fastkedjade vid ett rör i väggen. Medan de försöker ta sig loss berättar Steve att Hope ska gifta om sig med en annan man hemma i Salem. Det kommer som en chock för Bo, som inte har mottagit hennes brev om skilsmässan. Steve förklarar att Hope fick ett avskedsbrev från Bo, som gjorde att hon kände sig övergiven och tvungen att gå vidare med sitt liv. Bo bedyrar att han inte har skickat nåt sånt brev. Han har varit jagad av skurkar i djungeln och inlåst i en fängelsecell hela tiden. Nu blir han mer motiverad än någonsin att ta sig hem och kräva tillbaka sitt liv – innan Hope hinner gifta sig med den nya mannen. Till slut lyckas hjältarna ta sig loss från sina kedjor genom att banka loss röret från väggen – som tyvärr visar sig vara en gasledning och nu riskerar de att förgiftas till döds!

Shawn vill inte ha en ny pappa

Hemma i Salem får Hope en glad överraskning när hennes äldsta son Shawn-Douglas kommer hem! Lyckan blir dock kortlivad när Hope presenterar sin nya fästman och Shawn klargör att hennes mamma gör ett stort misstag i att gifta om sig. ”Du är ingen Bo Brady” fräser han till Aiden och vill knappt ens skaka hand med honom. Hope springer iväg med tårar i ögonen och Shawn följer efter. Hon förstår att han saknar sin pappa, men förklarar att han övergav henne och Ciara för flera år sen. Till slut var hon tvungen att gå vidare med livet. När Shawn hör vilket lidande hans mamma gått igenom, ber han om ursäkt för sin kritik och stöttar hennes beslut.

Aidens dödliga planer

Andre besöker sin medvetslöse lillebror på sjukhuset för att försäkra sig om att han inte fejkar sin koma. Han råder Chad att stanna kvar i sin koma (eller dö) eftersom situationen med mordåtalet har en negativ inverkan på deras fars hälsa. Senare kommer Aiden på besök till DiMeras herrgård och bekräftar att han tackar ja till uppgörelsen. Han ska strypa Hope till döds under deras bröllopsnatt i morgon och få det att verka som att Slipsmördaren gjort det – för att Chad ska frikännas från alla misstankar!

Ett skämt som inte uppskattas

Joey använder en app i datorn för att fjärrstyra elektriciteten i skolan och stänga av lyset i biblioteket. Det är bara på skämt, men Kayla blir rasande när hon hör talas om det. Abe påpekar att det är brottsligt och nästa gång kan polisen bli inkopplad. Joey blir besviken när Kayla anklagar honom för att ha ärvt sin pappas dåliga egenskaper. Båda två beklagar sig över att Steve verkar prioritera spännande äventyr i Mexiko istället för familjen.

Abe upptäcker att den nya poliskvinnan Lani har letat information om honom på nätet.


Kommentera