MÅNDAG 15 MAJ 2017 · Äntligen är det officiellt – John Black är Pauls pappa, men hur ska livet gå vidare nu? Will blir kritiserad från alla håll och Abby hamnar i en pinsam situation!

Chock och förvirring uppstår när det står klart att John Black måste vara Pauls pappa och att hans mamma har ljugit under hela hans uppväxt. Tori blir så känslosam att hon bokstavligen svimmar. Paul tar med henne till Sonnys kontor och så fort hon har återhämtat sig kräver han att få veta hela sanningen. Med sin son vid sin sida, går Tori tillbaka ut till dem andra och erkänner att det är sant. Kort efter sin korta romans med John, blev hon gravid. Hon återvände till Salem och hade tänkt berätta det för John, men när hon upptäckte att han hade blivit präst (se inforuta längre ner!) valde hon att hålla faderskapet hemligt för att inte komma emellan hans relation med Gud. ”Du sa att min pappa var död!” utbrister Paul chockat, och Tori svarar att han var det i hennes ögon. När chocken har lagt sig, gör John ett trevande försök att nå fram till sin nyfunna son, men han vänder honom ryggen och går därifrån med sin mamma. Han står fast vid sitt beslut att åka tillbaka till San Francisco i kväll.

Marlena ger Will en avhyvling för att han tydligen svartmålade Paul till John tidigare, vilket nu försvårar deras chanser att förenas som far och son. Samtidigt är John besviken på Marlena för att hon misstänkte att Paul var hans son, men inte sa något. Hade hon tänkt undanhålla det för evigt? Marlena försvarar sig med att det inte var hennes sak att berätta, vilket hon hoppas att John kommer förstå när han har lugnat ner sig.

Sonny är också besviken på Will, för att han ljög om sin artikel och det han visste om Paul. När Will återigen försöker skylla ifrån sig, får Sonny nog och ber honom att gå. Sprickan i deras äktenskap är djupare än nånsin, men Will lovar att inte ge upp.

Abigail anklagar Chad för att försöka förföra henne med mat och champagne. Hon lovar att det inte kommer att fungera, men eftersom hon är hungrig börjar hon mumsa på den framdukade sushin och dricka av champagnen – tills hon inser till sin förskräckelse att maten inte är avsedd åt henne. Chad har en dejt med tidningsredaktören Zoe Browning! Stämningen blir pinsam och Abby försvinner iväg med svansen mellan benen.

Har John Black varit präst?

John hjälpte Marlena att komma ner på jorden.

I dagens avsnitt förklarade Pauls mamma Tori att hon undanhöll sanningen om hans pappa eftersom hon fick veta att John var präst och hon inte vill komma emellan honom och hans religiösa kallelse. Men har John Black verkligen varit präst? Nja, han trodde det i alla fall under några år. När John kom till Salem i mitten av 80-talet hade han total minnesförlust och visste inte vem han var alls. Sedan dess har teorierna avlöst varandra. Han har trott sig vara Roman Brady, legosoldat och även präst – vilket passade bra när Marlena blev besatt av en demon och behövde en exorcist! Många år senare avslöjades det att han aldrig var prästvigd på riktigt, utan att det bara var en täckmantel han använde när han begick konststölder åt Stefano DiMera. Mycket av John Blacks förflutna är fortfarande ett mysterium, men han kommer att upptäcka ny information om sin härkomst i kommande avsnitt av serien!


Kommentera