TORSDAG 3 AUGUSTI 2017 · Nya fordringsägare sätter press på Aiden. Chad försöker hitta sitt alibi. Caroline blir allvarligt sjuk och en obeprövad medicin kan vara enda räddningen.

Gammal skuld, nya fordringsägare

Maggie hjälper Hope att planera sitt bröllop, som ska äga rum i samband med Salems 200-års jubileum. Eftersom historia är ett genomgående tema, men ingen av damerna är så sugna på att bära korsetter, bestämmer de sig för att ha ett 60-tals bröllop i ”Mad Men”-stil. På tal om galna män så blir Aiden samtidigt inkallad till DiMeras herrgård och får bekräftat att det är Stefano och Andre som har köpt upp hans skulder hos lånehajarna. Aiden förstår att han nu är skuldsatt till DiMera-skurkarna istället, vilket inte är mycket bättre. Han försöker köpa sig fri genom att ge dem checken från Hope, men Andre skrattar gott och säger att det bara räcker till räntan. De kommer att höra av sig när de behöver Aidens tjänster igen. Senare spelar Aiden monopol med barnen och blir orolig när de pratar alldagligt om seriemördaren som går lös i stan. Aiden lovar att polisen kommer att gripa den skyldige och att ingen i deras familjer ska komma till skada.

Dåligt alibi

Chad klär ut sig i gamla säckiga och slitna kläder för att inte bli igenkänd när han ger sig ut i hamnområdet och letar efter den hemlösa mannen som han slogs med vid samma tidpunkt som Serena mördades. Han hittar honom till slut och försöker övertala honom att ställa upp som alibi i utbyte mot pengar, men när mannen vägrar prata med polisen, verkar det som att Chad är tillbaka på ruta ett.

Riskfylld sjukvård

Carolines tillstånd försämras drastiskt. I dag hittar Julie henne i familjen Martins gods, där hon återigen står och pratar med sin döda make i spegeln och tror att han är dödens sändebud. Kayla blir rörd till tårar när hennes egna mamma inte ens vet vem hon är. Caroline blir omhändertagen på sjukhuset, men prognosen ser inte ljus ut. Då avslöjar Victor sina goda nyheter – att han har sponsrat forskning efter ett botemedel. Doktor Salinas har rest från Peru till Salem för att påbörja Carolines behandling. Men när Kayla får veta att medicinen är experimentell och inte har genomgått några tester, säger hon bestämt nej. Hon vägrar låta sin mamma agera försökskanin. Men har hon något val, om Caroline ska ha en chans att överleva?

Hur ser Kayla på risken att behandla sin mamma med Victors experimentella medicin? Mary Beth Evans (Kayla) svarar:

”Victor vill ge Caroline en viss behandling och Kayla är osäker på det. Det Victor förespråkar kanske vore rätt att göra, men sidan av Kayla som betraktar sig själv som en dotter i första hand, och inte läkare, kommer in i bilden. Den sidan av Kayla är inte beredd att riskera någonting, eftersom hon är rädd för att förlora sin mamma.”


Kommentera