FREDAG 15 MARS 2019・Diana planerar mord för att bli av med Marlena. Jennifer förbannar Jack för att han utnyttjar Haley som syndabock. Claire begår det ultimata sveket.

Marlena måste dö

När Diana Colville hamnade öga mot öga med sin gamla älskare John Black för första gången på över 30 år vaknade starka känslor till liv igen och nu skyr hon inga medel för att få tillbaka sin stora kärlek – trots att han är lyckligt gift. Diana vet att John bara var tillsammans med henne när han trodde att Marlena var död, så knepet för att få tillbaka honom är att återskapa samma situation – genom att döda Marlena! Diana föreställer sig ett antal makabra scenarion där Marlena förlorar livet, men det är först när hon gör inbrott på sin kärleksrivals arbetsplats och loggar in i hennes dator, som hon hittar det perfekta tillvägagångssättet. Marlenas patientjournal avslöjar att hon är allvarligt allergisk mot penicillin, så den sluga Diana börjar utforma en plan för att förgifta sin fiende till döds!

Konsten att knäcka kassaskåp

Will och Sonny vet att lösningen på alla deras problem ligger i Dianas kassaskåp. Där finns saftig information som kan användas i utpressningssyfte mot Leo så att de blir av med sin plågoande en gång för alla. Problemet är att grabbarna inte är några experter på att bryta upp kassaskåp. Medan Sonny övar på att öppna farbror Victors skåp, lyckas Will övertala John att göra jobbet åt dem. Den erfarne spionen John Black beger sig till Dianas hotellrum och lyckas öppna kassaskåpet – samtidigt som Leo dyker upp för att göra detsamma. Äpplet faller inte långt från trädet – eller? DNA-resultatet har kommit och en nervös Marlena öppnar kuvertet för att få ett slutgiltigt svar på frågan om Leo verkligen är Johns son!

Nya Jack är här för att stanna

Det politiska klimatet i Salem trappas upp ordentligt, efter att Jack har offentliggjort sin kandidatur i borgmästarevalet. Jennifer blir förskräckt när hon märker att folk verkar sympatisera med hans hårda inställning till illegal invandring i allmänhet – och löftet att gripa och utvisa Haley Chen i synnerhet. Hon vädjar till Jack att inte skada sin son och andra människor för att främja sina politiska ambitioner, men han bara avfärdar henne och klargör att den gamla snälla Jack är död och begraven och den nya är en maktgalen politiker. Det är bara att gilla läget.

Sveket mot Haley

Claire kokar av svartsjuka när hennes pojkvän Tripp låter Haley gömma sig i deras loftvåning och är som besatt av att bli hennes räddare i nöden. Claire håller god min inför sina vänner, men bestämmer träff med Eve Donovan i hemlighet och avslöjar var den förrymda migranten befinner sig. Eve blir eld och lågor över den värdefulla informationen och lovar att Claire snart kommer att slippa Haley Chen – och att Jacks valseger är garanterad! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.