VECKANS HÖJDPUNKT · Will och Sonnys lyckliga återförening blir kortlivad när ett gammalt problem återvänder från andra sidan graven!

Leo kommer tillbaka i avsnittet som är daterat måndag 26 november.

Tillbaka från graven

Leo Stark dök upp i våras när Vivian Alamain anlitade honom för att dejta Sonny Kiriakis och jobba som lärling på Titan. Senare utnyttjade Kate hans tjänster i maktkampen om Titan för att anmäla Sonny för sexuella trakasserier och orsaka en skandal som gjorde företaget sårbart. Leo hade egna motiv och försökte utpressa Sonny till att gifta sig med honom, men när Will avslöjade hans riktiga identitet som den prostituerade Matthew Cooper, utbröt ett våldsamt slagsmål där Leo slog i huvudet och dog. Trodde vi. Den här veckan knackar den sluge utpressaren på dörren till Kiriakis herrgård för att utkräva hämnd!

Kortvarig lycka

I förra veckan valde Paul att lämna Salem, vilket banade väg för en efterlängtad återförening mellan Will och Sonny lagom till Thanksgiving. Men säg den lycka som varar längre än en kvart i vår favoritsåpa. Nu återuppstår (bokstavligen) ett gammalt problem när Leo Stark, mannen som grabbarna trodde att de hade råkat döda, knackar på dörren med illasinnade motiv.

Leos krav

”Leo har en hel del att vara missnöjd med,” förklarar Greg Rikaart (Leo) för tidningen Soap Opera Digest. ”Till skillnad från sitt första besök i stan känner han verkligen att han har övertaget och vill mer än gärna skryta med sin makt. Han känner typ att Hej grabbar, ni trodde att ni hade dödat mig och istället för att hjälpa mig, rullade ni in mig i en matta och gjorde er av med min  kropp. Nu ska jag förstöra era liv.” Men först bjuder Leo på en kort sammanfattning av vad som egentligen hände med honom. ”Han förklarar lite hur han vaknade till liv. Sen ger han dem lite information om hur han lyckades ta sig till säkerhet och att det tog ganska lång tid för honom att återhämta sig, eftersom han var allvarligt skadad.” Leo fortsätter att driva med Sonny och Will, som försöker sparka ut honom. Det accepterar inte Leo. Han kräver att Sonny håller sitt löfte ”och vill gifta sig med honom,” säger Rikaart, eftersom Sonny gick med på det för flera månader sen i utbyte mot att Leo drog tillbaka sin anmälan om sexuella trakasserier. ”Leo är lite arrogant och säger att Sonny inte har nåt val. Han gillar att utöva sin makt och tycker det är ganska roligt att röra om i grytan.”

Hämnden är ljuv

Nu har Leo förstås två hållhakar på Sonny. ”Mordförsök är hans trumfkort,” säger Rikaart med ett skratt. ”Sexuella trakasserier är en sak, men mordförsök ger väl 20 år till livstid, eller hur?” Will vägrar låta något hålla honom och Sonny åtskilda igen, så han tar kontakt med Kate. Han förklarar att Leo är tillbaka och frågar efter Leos skumma advokat Ted Laurent. Tyvärr kan inte Kate hjälpa honom. Samtidigt kräver Leo ett beslut från Sonny, som försöker dra ut på det hela. När Will återvänder och förklarar att Kate inte kan hjälpa dem, bestämmer sig Leo för att avslöja en annan chocknyhet för grabbarna – att Kate var den som ursprungligen låg bakom åtalet. ”Först tror de inte på honom,” noterar Rikaart. ”Sen blir de bara förbluffade av allt. De inser nog att deras möjligheter att komma ur det här blir allt mindre.” Och när det gäller Leo då? ”Han känner sig ganska kaxig och självsäker. Leo strosade inte tillbaka till stan utan anledning. Han såg till att ha alla förberedelser klara innan han återvände för att genomföra sin plan. Det är så smarrigt. Varje pusselbit som avslöjas gör livet värre och mer smärtsamt för Sonny och Will. Det är bara så kul för Leo – inte för att han är en sadist eller så. Han anser att dessa grabbar verkligen behandlade honom illa och därför har han kommit tillbaka – för att hämnas.” □

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.