ONSDAG 8 MAJ 2019・Jack anklagar Abe för sexuella trakasserier mot sina anställda under den sista debatten innan valdagen. Claire blir bedrövad när Tripp säger att hon måste flytta från loftvåningen.

Makten står på spel

Med bara en dag kvar till borgmästarevalet visar opinionsundersökningarna att det är dött lopp mellan de båda kandidaterna Abe Carver och Jack Deveraux. Därför kan den sista debatten vara avgörande för vem som kommer att styra Salem de närmaste åren. Abe känner sig segerviss och är säker på att folk har tagit sitt förnuft till fånga i sista minuten och inser att han är bäst lämpad för uppgiften, men för säkerhets skull väljer han att ha på sig ”turskorna” som han fick av Sheila i present. Flickvännen Valerie Grant gör en oväntad comeback för att stötta sin man i debatten, till Abes stora glädje. Men i andra ringhörnan smider Jack elaka planer. Hans utsände spion har lyckats fånga Abe och Sheilas oskyldiga kyss härom dagen på bild och nu tänker Jack anklaga sin motståndare för sexuella trakasserier mot sina anställda.

Jacks elaka kupp

Efter sveket mot hans mamma, väljer JJ att ta avstånd från sin pappa och stötta Abes kampanj istället. Under debatten riktar Jack anklagelser mot Haley Chen för att ha utnyttjat systemet genom att ingå ett bluffäktenskap för att få uppehållstillstånd. En ilsken JJ höjer rösten och talar om för publiken att det enda bluffäktenskapet här är hans pappas och Eves – det är bara en PR-kupp. JJ anklagar sin pappa för att vara en hänsynslös skurk som inte skyr några medel för att ta makten i stan. Jack försöker bagatellisera sin sons utbrott och riktar istället uppmärksamheten mot sin motståndares privatliv. Abe hävdar att han lever i ett förhållande med doktor Valerie Grant, men vänsterprasslar samtidigt med sin kåkfarare till assistent Sheila Watkins – och Jack har bevis. Alla tappar hakan av chock, inte minst Valerie, när bilden med Abe och Sheilas kyss dyker upp på storbildskärmen för allmän beskådan!

Claire blir hemlös

Claire är frustrerad över att inte ha lyckats förhindra Tripp och Haleys bröllop. Nu lever hon tillsammans med sin pojkvän och hans nya fru – en situation som känns helt ohållbar. Och värre ska det bli, för i dag får gänget veta att brudparet kommer att vara noga övervakad av tullkriminalen ICE under flera år framöver! Vid minsta tecken på att äktenskapet är en bluff, kommer Haley att utvisas och Tripp hamna i fängelse. Det finns bara en sak att göra – Claire måste flytta från loftvåningen. Tripp försöker samtidigt blidka sin flickvän och lovar att han är henne trogen, men Claire får ett vredesutbrott och vill inte acceptera att hon dessutom ska bli vräkt från sitt hem. Ändå sväljer hon sin stolthet och går för att packa sina saker. Senare får hon syn på Tripp och Haleys bröllopsfoto, river det mitt itu och tar fram sin omtalade zippotändare för att anlägga en liten majbrasa! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.