TORSDAG 8 FEBRUARI, 2018 · Bröderna DiMera vittnar mot Hope och domaren fattar ett beslut som rör upp starka känslor. Theresa vidtar drastiska åtgärder för att övertyga Brady om att deras förhållande är slut.

Laddade vittnesmål

Hope har erkänt mordet på Stefano och nu ska hennes öde avgöras i domstol. Åklagarmyndigheten yrkar på dödsstraff, medan Justin försöker övertyga domaren om att Hope egentligen är ett offer i situationen. Stefano har trakasserat henne och familjen Brady i decennier och hon var inte vid sina fulla sinnens bruk när hon sköt honom. Hope får möjlighet att ge sin version av det som hände, men erkänner att hon inte minns vad som hände. Däremot är hon säker på att hon inte gick hem till Stefano med avsikten att döda honom. Det bara blev så. Sen är det dags för offrets anhöriga att uttala sig. Som förväntat är Andre skarp i sin kritik. Även om han lovade Hope att inte avslöja Rafe och Romans inblandning, så antyder han att polisen skyddar henne och därför kände han sig tvungen att avslöja henne offentligt. Chad lämnar ett känsloladdat vittnesmål. Han vet att hans pappa var en skurk, men han hade förutsättningar att förändra sig och bli en bättre människa på ålderns höst. Nu berövade Hope honom på den möjligheten.

Den hårda domen

När alla argument är framförda blir det paus medan domaren överlägger. Jennifer visar sitt stöd för Chad och säger att han alltid kommer vara en del av hennes familj. Det dröjer inte länge förrän domaren återvänder med sitt beslut. Till Hopes stora lättnad anser hon inte att dödsstraff är nödvändigt, och hon tror inte heller att Hope dödade Stefano med något ont uppsåt. Sen kommer det tråkiga beskedet. Hope döms för dråp och det högsta straffet som lagen tillåter – 25 år i ett högriskfängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning. Åhörarna blir chockade och protesterar högljutt, medan Hope ser helt bedrövad ut vid tanken på att inte se dagsljus på 25 år. ”Det här är inte rättvisa!” ryter Rafe och anklagar domstolen för korruption. Ciara ger sin mamma en sista kram, innan hon förs bort i handbojor. Hennes vänner samlar sig och konstaterar att de inte kan acceptera det här utfallet. Något måste göras.

Ska Brady tro det när han ser det?

Theresa blir utskriven från sjukhuset och får hjälp av sin pappa att planera sin sorti från Salem. Det är ont om tid och hon måste få Brady att ge upp hoppet på deras förhållande. Mateo ringer och erbjuder en lösning. Theresa bestämmer träff med Mateos kumpan Guillermo på Salem Inn och ser till att Brady dyker upp och ertappar dem. När Brady kommer till hotellet hittar han Theresa, till synes drogad och utslagen i säng med en halvnaken gangster!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.