ONSDAG 21 FEBRUARI, 2018 · Kate stöttar Adrienne när hon genomgår sin första cellgiftsbehandling. Philip bestämmer sig för att lämna Salem. Nicole försöker rädda sin vänskap med Chloe, när en akut situation uppstår!

Oväntad vänskap

Adrienne har fått bröstcancer och i dag är det dags för hennes första cellgiftsbehandling. Först skickar hon sms till Lucas, Justin och Steve att de inte behöver komma och hålla henne i handen – hon klarar det här själv. Istället ber hon Kate att komma dit som stöd. Medan de väntar på att sjuksköterskan ska sätta igång tillförseln av cellgifter, berättar Kate precis hur behandlingen fungerar och lindrar Adriennes värsta oro om biverkningarna. Kate råder henne även att inte stöta bort människorna som älskar henne. Hon är ingen börda för dem, utan tvärtom känns det bättre för dem om hon tar emot deras hjälp och stöd. Adrienne får sig en tankeställare, så när Lucas dyker upp med en blombukett får han stanna.

Philip lämnar Salem

Philip har haft några dåliga dagar på sistone. Först blev han kidnappad och drogad av Deimos och sen dumpad av Chloe. I dag går han till våldsamt angrepp mot Deimos och anklagar honom för att ligga bakom bortrövandet. Deimos förnekar det, och till Philips stora besvikelse får han ingen sympati från sin pappa. Det blir droppen som rinner över bägaren. Philip har fått nog av alla intriger och bestämmer sig för att lämna Salem. Victor vill inte att de skiljs åt som ovänner, så han önskar honom lycka till. Sen går Philip vidare till puben och tar farväl av sin mamma. Kate vill inte att han flyttar, men har lärt sig att inte försöka styra sina barns liv.

Akut förlossning!

Nicole åker till Chicago och överraskar Chloe, som befarar att hon vet sanningen om barnet. Det gör hon inte. Nicole har kommit för att rädda deras vänskap och övertala Chloe att följa med henne hem till Salem. Det sistnämnda lyckas hon inte med. Damerna inser att de aldrig kommer ha samma uppfattning om Deimos, så det är lika bra att släppa ämnet. Senare när de ska lämna restaurangen, går Chloes vatten och hon börjar få förlossningsvärkar. De försöker ta sig till ett sjukhus, men vägarna är avstängda på grund av en snöstorm, så de tvingas söka skydd på ett sjaskigt hotell. Chloe känner att sammandragningarna sätter igång och Nicole inser att hon måste hjälpa till att förlösa barnet här och nu, ovetande om att hon själv egentligen är den biologiska mamman!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.