ONSDAG 21 NOVEMBER, 2018 · Upprörda känslor när Victor hindrar Will från att återförenas med Sonny. Sarah bjuder Eric till Thanksgiving-middag med familjen. Doug och Julie anordnar en middag på restaurangen.

Otacksam Victor

I dag firar USA och Kanada en av sina största högtider Thanksgiving och Salem är inget undantag. Thanksgiving innebär ett tillfälle att stanna upp i vardagen och vara tacksam för det man har, vilket är svårare än man kan tro för Salems grinigaste miljonär Victor Kiriakis. Mannen som har allt – makt, pengar och en kärleksfull hustru, har fått knapra extra blodtryckspiller den senaste tiden eftersom hans hus är invaderat av snyltande släktingar och annat löst folk som han inte anser vara en del av familjen. Kanske det är därför han i dag ser sin chans att hämnas genom att sätta käppar i hjulet för Wills återförening med Sonny. Enligt uppgift var Sonny deppig över att ha förlorat Will och behövde komma bort för att ägna sig åt lite självrannsakan – ovetande om Will nu har blivit singel och att det inte längre finns några hinder i vägen för deras förhållande. Victor anser att Will bara skulle såra hans brorson igen och vägrar därför avslöja var Sonny befinner sig.

Sent ska syndaren vakna

Även Sarah får smaka på Victors missnöje när hon bjuder hem Eric till Thanksgiving-middagen. ”Vet du att din nya vän Eric dödade din bror Daniel?” undrar Victor syrligt, vilket gör att Eric inte känner sig välkommen och bestämmer sig för att gå. Plötsligt händer något som förändrar allt. Maggie serverar sin make hans favoritkanapé, som han sätter i halsen och är nära att kvävas till döds. Sarah blir tvungen att ingripa med sina läkarkunskaper för att rädda honom. Nära-döden-upplevelsen ger Victor en behövlig tankeställare. ”Om jag hade dött hade väl folk dansat på gatorna nu, efter mitt beteende i dag.” Lyckligtvis är det aldrig för sent att ändra sig och Victor ber middagsgästerna om ursäkt. Senare ordnar han även så att Sonny flyger hem till Salem igen. När Will strosar omkring i parken och saknar sin man, dyker han plötsligt upp och ger Will en anledning att verkligen känna tacksamhet.

Livet går vidare

Efter middagen har Eric och Sarah en trevlig stund tillsammans med lilla Holly och beter sig nästan som en familj. Ska Sarah bli den nya kvinnan i Erics liv som hjälper honom med sorgen efter Nicole och att ta hand om Holly? Det verkar så!

Bråkigt på Doug’s Place

Doug och Julie anordnar en Thanksgiving-middag på restaurangen. Det börjar med bråk när Sheila kommer dit som gäst, men Julie felaktigt tror att hon är där för att diska och städa toaletter. När missförståndet är utrett och alla har bett om ursäkt, slår sig alla ner till bords och avnjuter en fin middag ändå. Abe inser att han inte kan stå i vägen för Valeries karriär och bestämmer sig för att ge distansförhållande en chans.

Vi tittare får vara tacksamma för de tre avsnitten som har kommit den här veckan – fler blir det inte. På grund av helgdagarna i USA utgår Våra bästa årtorsdag 22/11 och fredag 23/11. Vi ser fram emot nya intriger nästa vecka! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.