TORSDAG 9 NOVEMBER, 2017 · Eric tar farväl av släkt och vänner innan han döms till fängelse – så många år får han. Summer orsakar splittring i Brady och Theresas förhållande. Victor minns händelserna kring Helenas död.

Det förflutna spökar

Philip besöker sin pappa på sjukhuset och vill gottgöra sitt svek. Det finns bara ett sätt – krossa Deimos, så ska Victor överväga att förlåta honom. Senare minns Victor det våldsamma grälet med sin gamla fästmö Helena och att hon slog huvudet mot en sten och dog – vilket han skyllde på sin bror och Deimos dömdes för mord. Det förflutna spökar även för Maggie, som har en mardröm om när hon födde Summer och valde att lämna bort henne. Victor kravlar sig upp ur sin säng och går iväg för att träffa sin fru. Han lyssnar utanför rummet när läkaren undersöker Maggies ben och konstaterar att hon fortfarande är förlamad. Maggie brister ut i gråt när hon inser att hon kanske aldrig kan gå igen.

Spricka i fasaden

Summers närvaro i Salem orsakar rejält med problem i Brady och Theresas förhållande i dag. Theresa litar inte alls på den blonda bedragerskan och anklagar henne för att spela på Bradys sympatier. ”Det var väl därför du satt utanför vår dörr i går kväll som Flickan med svavelstickorna” fräser Theresa och kräver att hon lämnar stan. Brady blir irriterad över Theresas brist på medlidande. Han känner ett ansvar för Summer och den tragiska situationen hon har hamnat i. Grälet fortsätter när de är ensamma och Brady ryter åt sin fästmö att svartsjuka inte är attraktivt!

Erics domedag

Eric vaknar upp bakfull och trött i säng med Jennifer, och får panik när han inser att han är försenad till sitt möte med domaren, som ska avkunna hans straff. Hans föräldrar och advokat väntar otåligt på polisstationen, oroliga för att straffet ska bli ännu hårdare om Eric inte passar tiden. Roman blir irriterad när Eric till slut dyker upp och stinker alkohol. Jennifer kommer snabbt efter och Marlena blir rasande över att hon lät hennes son dricka i går kväll. Eric vill inte att någon följer med till domstolen, utan tar farväl av sina anhöriga på polisstationen. Det blir ett känslosamt avsked med många tårar och upprörda känslor. Senare nås de av nyheten att Eric dömdes till fem år i fängelse.

One Comment

  1. Pingback: Hopes hemliga hjälte! – Våra bästa år | Days.nu

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.