MÅNDAG 12 MARS, 2018 · Eric blir upptäckt av Jennifer när han ska stjäla medicin på sjukhuset. Hope smiter från bondgården och riskerar att upptäckas av polisen. Marlena ställer upp som lockbete för att lura Stefano i en fälla. Ciara och Claire tävlar om Theos uppmärksamhet.

Att gillra en fälla

Gänget i Prag har fått nya fotobevis för att Stefano lever och nu måste de bara lura honom i en fälla. Marlena erbjuder sig att ställa upp som lockbete. Paul protesterar och tycker att det är för farligt. Han skulle aldrig förlåta sig själv om något hände Marlena – och framförallt skulle inte hans pappa förlåta honom. Marlena lovar att hon kan ta vara på sig själv. Stefano har kidnappat henne sådär femtioelva gånger förut och hon har överlevt, så det är ingen fara. Rafe hittar den perfekta platsen för deras kupp – en maskeradbal för den tjeckiska societeten. Stefanos alias ”Rudolpho Meradi” står med på gästlistan, så de vet att han kommer dit.

Varför motsätter sig Paul så starkt att Marlena vill ställa upp som lockbete för att lura Stefano i en fälla? Christopher Sean (Paul) förklarar: ”Pauls prioritering är att ta hand om Marlena i första hand, eftersom hans pappa bad honom göra det. Att gripa Stefano kommer i andra hand. Även om det här kan vara det enda sättet att haffa Stefano, är risken så hög att Paul inte tror att han kan skydda henne.”

Jennifer får syn på Eric

Eric konstaterar att Hope har drabbats av blodförgiftning och behöver mer antibiotika. Han måste åka till Salem och stjäla medicin från sjukhuset. Samtidigt som han gör det, råkar han höra Shawn berätta för Julie och Jennifer att den nitiske poliskommissarien Raines har gett sina mannar order att ”skjuta för att döda” när de hittar Hope. Eric lyckas stjäla medicin från en vagn och är på väg att lämna sjukhuset, när han plötsligt hamnar öga mot öga med Jennifer! Hon trodde att han satt i fängelse. Eric försöker hålla låg profil och viskar att guvernören benådade honom – men det är en hemlighet, så Jennifer måste hålla tyst. Hon får känslan av att hon aldrig kommer se Eric igen. Synd, för de hade ju en liten romans på gång innan han dömdes till fängelse.

Som gamla goda tider

Jennifer får snart annat att tänka på, när hon får veta att Adrienne har anställt hennes gamla fiende Anne Milbauer på tidningen. ”Vi ska jobba tillsammans igen, precis som på gamla goda tider” utbrister Anne glatt och försöker övertala Jennifer att släppa allt gammalt groll. Anne hävdar att hon fick jobbet på grund av sina kvalifikationer, men Jennifer tycker inte att lögner, fusk och falskhet är några bra meriter. ”Vem var din referens – Satan?”

Hope får utegångsförbud

Medan Eric är borta, drabbas Hope av svåra hallucinationer och vinglar iväg från bondgården på ostadiga ben. Samtidigt är Raines och polisen alldeles i närheten och letar efter henne. Hope är nära att bli upptäckt, innan Eric till slut återvänder och hjälper henne tillbaka till bondgården.

Kramduell

Ciara blir djupt orolig när hon får veta att polisen tänker använda våld för att gripa hennes mamma. Hon gråter ut i Theos halvnakna famn och då känns det lite bättre. Claire blir svartsjuk när hon ser vad som pågår och senare låtsas hon också vara orolig för Hope, för att få en lika tröstande kram från Theo.


Kommentera