ONSDAG 1 MAJ 2019・Sarah konfronterar Eric om hans känslor. Chloe ifrågasätter vad Gabi gjorde i Stefans sovrum. Will får beskedet om sin hjärntumör – är den godartad eller har han cancer? Maggie blir upprörd när hon får veta att Victor har återanställt Kate till Titan.

En vit lögn

Sarah vet att Eric undanhåller något för henne och nu kräver hon ett ärligt svar. Vad är det frågan om? ”Det gäller mina känslor för dig”, erkänner Eric ärligt, innan han börjar snirkla in sig i en avancerad lögn. Känslorna består av hat, eftersom han inte kan förlåta Sarah för hennes engångsligg med Xander – mannen som orsakade Nicoles död. Sarah trodde att de hade släppt det här och gått vidare, men tydligen inte. Eric hävdar att han inte ville såra henne, men nu blev han tvungen att göra det ändå. Hoppas att de kan vara vänner ändå. Vi vet förstås att Eric innerst inne vill vara mycket mer än bara vänner med Sarah, men eftersom hon har bestämt sig för att gifta sig med Rex, är Eric beredd att spela martyr i resten av sitt liv. Senare på puben erkänner han för sin pappa att han ljög för någon som han bryr sig om och det känns inte bra. Samtidigt på sjukhuset uppstår ett missförstånd mellan Sarah och Marlena som förhoppningsvis kan göra att sanningen kommer fram!

Wills diagnos

Det är en nervös dag för Will i dag, eftersom han väntar på att få veta om hans hjärntumör är godartad eller cancer. Först chockar han sin familj med ett ilsket utbrott på puben och fräser att han hatar sin mamma. Han vägrar låta dem berätta för Sami om diagnosen, eftersom hon är så egoistisk och livnär sig på andra människors elände. Marlena förstår att Will egentligen inte tycker det. Tydligen är vredesutbrott vanligt förekommande hos patienter med hjärntumör. Lite kul ändå, så låt oss hoppas att den biverkningen är här för att stanna! Till slut kallar Rex till ett möte på sjukhuset och ger ett besked om tumören – cancer eller inte? Se själv i dagens avsnitt på Playdays.

Gabi får klara sig själv

Chloe blir förvånad när hon kommer till DiMeras herrgård och upptäcker att Gabi kommer ut från Stefans sovrum i samma kläder som hon hade på sig dagen innan. Gabi är frestad att avslöja sanningen, men Stefan avbryter henne och hjälper till att ljuga sig ur situationen med diverse bortförklaringar. När Gabi har gått, tackar Chloe ja till att börja dejta Stefan. Gabi har ett möte i parken med Brady, som meddelar att han tänker dra sig ur deras komplott. Han har inget att vinna på det, eftersom Chloe ändå inte vill ha honom. Han erkänner dessutom att han överskattade Gabis möjligheter att förföra Stefan och ta över DiMera Enterprises. Det är ingen högoddsare att det ska lyckas. Han råder Gabi att se det från den ljusa sidan – nu är deras plan avbruten och hon behöver inte ligga med Stefan. Gabi kokar av ilska, eftersom hon redan har gjort det – och hon vägrar ge upp nu. ”Jag ska få min hämnd på Stefan”, morrar hon ilsket. Vi ser fram emot att se hur det ska gå till! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.