FREDAG 11 AUGUSTI 2017 · Sami får ett brev från EJ som väcker starka känslor och misstankar. Stefano anklagar Abby för att hans son ligger i koma. Sonny och Paul hamnar öga mot öga med varandra för första gången efter Wills död.

En sista gåva från EJ

Sami har knappt hunnit smälta sin sons död när hon får nästa chock – ett brev som verkar komma från EJ. Han förväntade sig att dö och om det skulle ske i förtid finns det bara en person som kan ligga bakom det – hans egna far. I brevet förklarar EJ sin kärlek för Sami och ger henne även en sista gåva – nyckeln till ett bankfack i Schweiz, där han har samlat bevis som kan användas mot Stefano och krossa honom en gång för alla. Om Sami känner för att utkräva hämnd, finns det alltså goda förutsättningar för det.

En förvirrad Sami lämnar Marlenas lägenhet och säger att hon behöver frisk luft. Hon ringer till sin tvillingbror Eric för att be om råd. Vad ska hon göra med informationen i brevet? Eric tvivlar på att brevet är äkta och tycker att hon ska lägga sitt fokus på att sörja och begrava sin son istället.

Abbys tvivel

Abigail har svårt att acceptera föreställningen att Chad är skyldig, trots att Ben envist försöker övertyga henne om att han är mördaren och även försökte döda honom. När Rafe dyker upp för att ställa fler frågor om slagsmålet, ursäktar sig Abby och åker till sjukhuset – där hon hamnar öga mot öga med Stefano, som anser att hon bär ansvaret för att hans son ligger i koma. Abby rättar honom snabbt och förklarar att hon försökte hjälpa Chad att gömma sig från polisen och bevisa att han är oskyldig. Senare är Abby frestad att gå in till Chads rum, men nöjer sig med att titta på honom genom fönstret. Det är tydligt att hon bär på tvivel inombords som hon försöker förtränga. Samtidigt svarar Ben på Rafes frågor och justerar sina svar för att utmåla Chad som anstiftaren till bråket.

Paul vill trösta Sonny

Sonny är hemma i sin och Wills lägenhet för att hämta några saker och försöka smälta det som hänt, när Paul oväntat dyker upp. Killarna delar sorgen för det som hände med Will, även om Sonny försöker hålla Paul på avstånd, vilket han respekterar… även om han gärna vill erbjuda tröst och stöd.


Kommentera