TISDAG 10 APRIL, 2018 · Steve tar med Tripp hem till Salem och gör ett faderskapsprov för att fastställa om de är far och son. Dario erkänner något stort för Abigail, vilket väcker blandade känslor. Brady ber Marlena om råd i situationen med Nicole.

Tripp trapp trull

Steve har tagit med Tripp Dalton till Salem för att ta reda på om de verkligen är far och son. De lämnar blodprov på sjukhuset och väntar på resultatet. Tripp har många frågor om sin mamma. Steve undviker att berätta om Avas död, eftersom det vore onödigt att göra grabben upprörd i onödan om han inte är deras son. I väntan på provresultaten går de hem till Joey så att Tripp får träffa sin eventuella bror. Tripp blir imponerad när han får veta att Joeys föräldrar betalar hans hyra och hoppas själv få en bit av kakan om han visar sig tillhöra familjen. Tripp berättar att hans adoptivmamma dog när han var liten och att han rymde hemifrån när pappan misshandlade honom. Han har klarat sig själv i flera år och haft ett jobbigt liv. Kanske det här kan bli vändpunkten. Till slut får de resultatet från faderskapsprovet som bekräftar att Steve och Tripp är far och son. Den glada stämningen får ett abrupt avbrott när Jade ramlar ner från spiraltrappan och skadar sig. Eller kanske hon bara ville ha lite uppmärksamhet?

Andnöd

Chad och Abigail åker till sjukhuset för att kolla läget med Gabi och får veta att hon fortfarande har problem med andningen. Om hon inte blir bättre snart måste läkarna koppla in en respirator, vilket försämrar hennes chanser att någonsin kunna andas av egen kraft igen. Dario tar ut sin ilska och frustration över Chad, som han anser bär ansvaret för för det här. Om han inte hade provocerat Deimos, hade det här aldrig hänt.

Dario lättar på sitt hjärta

Abigail tar Dario åt sidan och förklarar att Chad räddade hennes och Gabis liv – inte tvärtom. Dario håller inte med och tycker inte att Chad förtjänar att ha två kvinnor som älskar honom. ”Han har en fru som är vacker och smart, men han behandlar henne inte… som jag hade gjort” säger Dario och erkänner att han har känslor för Abigail. Det har han haft ända sen hon kom tillbaka till stan och han träffade henne i gränden. Abby blir chockad och vet inte vad hon ska svara, men förtydligar att hon älskar sin man. Samtidigt erkänner Chad för medvetslösa Gabi att de alltid har haft starka känslor för varandra och han skulle inte stå ut om hon inte överlever. Hans kärleksfulla ord tycks gå fram till Gabis undermedvetna, för ett ögonblick senare vaknar hon från sin koma och frågar efter honom.

En plan dömd att misslyckas

Brady ber att få träffa Marlena som patient under tystnadsplikt. Han avslöjar sina planer på att lämna Salem med Tate och gå under jorden med Nicole för att skydda henne. Marlena är tydlig med att det här är en dålig idé. Det kan bara sluta med att Nicole åker fast och hamnar i fängelse. Nu riskerar Brady samma öde om han döms för medhjälp. Ska Tate behöva förlora sin pappa också? Brady förstår vad Marlena menar, men han låter sig ändå inte övertygas. ”Kärleken är värd uppoffringar” anser han. Senare tar han farväl av Victor och lämnar stan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.