MÅNDAG 7 AUGUSTI 2017 · Victor och Roman försöker övertala Kayla att behandla Caroline med den experimentella medicinen. Steve hamnar i fara när han letar efter Bo. 

Ett riskabelt beslut

Carolines hälsa har försämrats kraftigt efter hjärnblödningen och nu konfronteras familjen med ett svårt beslut – att behandla henne med den experimentella medicinen som Victors läkare har framställt, eller se henne tyna bort dag för dag. De flesta av Carolines anhöriga anser att det nya läkemedlet är hennes enda hopp, men Kayla vägrar låta sin mamma användas som en försökskanin. De vet inte om hennes symptom beror på stroken eller sjukdomen, men medicinen kan bara behandla det sistnämnda. När Kayla besöker sin mamma på sjukbädden och hon inte ens känner igen henne, inser även hon att de inte har något val. Alla håller andan av oro, medan doktor Salinas och Kayla påbörjar den riskabla medicineringen.

Därför blev Bo tillfångatagen

Hope blir förvånad när Victor berättar att det var Bo som hörde talas om doktor Salinas forskning och bad honom att finansiera projektet. Samtidigt i Mexiko visar sig det vara anledningen till att Bo har blivit kidnappad och torterad. Terroristerna kräver information om serumet som hans pappa finansierar – vad ska det användas till? Trots mycket lidande, har Bo inte förlorat sin humor, för han svarar: ”fotsvamp!” Samtidigt letar Steve efter ledtrådar i fängelsecellen där Bo först hölls fången, när en vakt dyker upp och hotar att skjuta honom. Steve lyckats övermanna vakten och kräver att få veta varför de höll Bo fången här, men får inte mycket information.

Eddies utspel väcker blandade reaktioner

Rafe blir rasande efter sin pappas utspel i TV-nyheterna och anklagar honom för att riskera Chads liv genom att utfästa en belöning till den som hittar honom. Eduardo står fast vid sitt beslut. Det enda han bryr sig om att är att skipa rättvisa åt sin dotter. Eve berömmer Eduardos kupp och släpper sin ilska mot honom, vilket Justin observerar och verkar bli svartsjuk. Justin ringer ett samtal och ber någon att gräva upp information om Eves ex-make.

Rafe avslöjar för Hope att Eduardo är hans pappa och att han hatar honom. Theresa och Brady kommer varandra lite närmare, även om Brady är tydlig med att det aldrig kan bli något romantiskt mellan dem efter allt som har hänt. Senare när de har kommit hem, får Theresa panik när hon hör Tate gallskrika i babymonitorn.


Kommentera