VECKANS HÖJDPUNKT · Kärlek och lycka när Chad förlöser Abigails barn i stugan – men sen tar historien en tragisk vändning!

Kampen för att bli betrodd

De senaste veckorna har Abigail förgäves försökt övertyga sina nära och kära att hon är mentalt frisk – trots alla tecken på ett återfall i sin identitetsstörning. Abby vet att hennes fiender Gabi och Kate har vidtagit extrema åtgärder, som att placera ut bevis och droga henne, för att det ska verka som att hennes alter ego Gabby är tillbaka. Den största besvikelsen är kanske att hennes make och livs stora kärlek Chad verkar ha gått på bluffen och litar mer på bristfälliga bevis än sin egen fru. När Chad nyligen var på väg att få henne tvångsintagen på mentalsjukhus, tog Abby ut en snabb skilsmässa och gifte om sig med hans bror för att inte bli inlåst på psyket utan att vara det minsta sjuk. Förra veckans avsnitt slutade med att Chad kidnappade Abby och tog med henne till en stuga i skogen, i väntan på att hennes mormor Laura ska dyka upp och ordna med transport till mentalsjukhuset. Situationen tog en ny och oväntad vändning när Abby plötsligt fick förlossningsvärkar. När veckans avsnitt drar igång befinner sig Chad och Abigail i stugan mitt ute i skogen, långt borta från sjukhus och civilisation, och ett barn är på väg att födas!

Välkommen till världen

”För ett ögonblick glömmer Chad och Abigail dramat och allt de går igenom,” säger Marci Miller (Abigail) till tidningen Soap Opera Digest då hon ska beskriva stämningen i stugan när Abby får förlossningsvärkar. ”De har inget annat val än att hantera omständigheterna som råder. Att vara mitt uppe i det tillsammans påminner dem om att de är ett team. De förenas verkligen igen. De upptäcker på nytt att de älskar varandra.” Chad tar hand om Abigail och barnet efter förlossningen. ”All skit som de oroade sig för spelar plötsligt ingen roll längre. De återgår till sina rötter och minns vad som är viktigt för dem,” säger Miller.

Gabi avslöjad

Samtidigt hemma i Salem blir Gabi ertappad med Gabby-peruken och sömntabletterna av Stefan, som tvingar henne att erkänna att hon satte dit Abigail. Samtidigt blir Stefan förtvivlad, eftersom det här bekräftar att hans fantasikvinna ”Gabby” inte kommer tillbaka till honom, vilket han hade hoppats på. Stefan hotar med att ringa polisen, men Gabi övertygar honom om att det ligger i hans intresse att inte avslöja hennes komplott. Det skulle bara sammanföra Abigail och Chad igen, vilket kan innebära att Stefan förlorar ”sitt” barn. Sen får Stefan ett telefonsamtal från Chad, som ger honom ett erbjudande han inte kan motstå.

Den stora besvikelsen

Chad återvänder till Abigail i stugan och de har en mysig stund tillsammans när de bestämmer den nyfödda flickans namn – Charlotte. Senare ankommer sjukvårdspersonal för att transportera mamma och barn till Salem – tror Abigail. ”Hon är optimistisk och känner att hon och Chad tar steg i rätt riktning mot att läka alla sår,” säger Miller. Glädjen förbyts mot sorg i ett ögonblick när Stefan dyker upp, med dokument som fastslår att Abigail ska bli tvångsintagen ändå. ”Abigail blir så enormt besviken,” säger Miller. ”Hon känner sig helt ensam. Allt vänds upp och ner. Det är hjärtskärande.”

Fienden hälsar på

En förtvivlad Abigail blir intagen på Bayviews mentalsjukhus. Chad överlämnar sedan den nyfödda Charlotte till Stefan, vilket ingick i deras överenskommelse. ”Alltihop är så känslosamt,” berättar Miller. ”Sjukvårdarna håller fast Abigail och försöker spänna fast henne i en säng, medan hon försöker ta sig till sitt barn. Hela bördan är så stark och djupt traumatiserande.” Ännu värre blir det när Gabi, som får veta att Abigail har blivit tvångsintagen, kommer till mentalsjukhuset för att besöka Abigail, som bara känner ”hat och förakt. Fräckheten av den kvinnan att göra alla dessa saker och att sen komma till hennes rum är överväldigande,” tillägger Miller. □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.