TISDAG 15 AUGUSTI 2017 · Rafe tvingas erkänna för Gabi att Eduardo är deras pappa. Sonny tar farväl av Salem igen. Abigail besöker Chad på sjukhuset och undrar om han kan vara en mördare.

Gabi får en chocknyhet

Sonny har bestämt sig för att lämna Salem igen efter sin makes begravning. Alla vyer och människor i Salem påminner honom bara om Will och det vore för jobbigt att stanna kvar, så han åker tillbaka till Paris i eftermiddag. Gabi tycker det är synd, men Sonny lovar att alltid vara en del av Ariannas liv. Samtidigt blir Rafe irriterad när han springer på Eduardo, som klargör att han tänker stanna kvar i stan och försöka skapa en relation med sina barn. Rafe fräser ilsket att han kan glömma det, samtidigt som Gabi kommer fram och undrar vad som pågår. Rafe tar sin syster åt sidan och förklarar att Eduardo var Paiges pappa, men sen inser han att Gabi förtjänar att få veta hela sanningen, så han erkänner att han även är deras pappa. Gabi blir chockad och vet inte hur hon ska reagera. Rafe säger åt henne att hålla sig borta från Eduardo, eftersom han bara kommer att svika dem igen. Gabi lovar, men det dröjer inte länge förrän hon står utanför sin fars hotellrum och är frestad att knacka på dörren.

Chad har två supportrar

Justin har bestämt att Chad får ta emot besökare, med förhoppningen att mänsklig kontakt ska hjälpa honom att vakna snabbare. Så fort det händer kommer han att åtalas för morden. Abigail besöker Chad och försöker komma underfund med var hon står när det gäller anklagelserna mot honom. Hon vet att Chad är en vänlig själ och till slut kommer hon fram till att han omöjligt kan vara en mördare. Rafe är inte heller övertygad om det, även om polisutredningen är avslutad och han egentligen borde släppa det hela. Han och Lani går igenom Bens redogörelse och Rafe tror att det handlar om mer än vad som framkommit. Lani samlar sitt mod och bjuder ut Rafe på en dejt. Han försöker slingra sig ur situationen utan att såra henne.

Sonny tar farväl

Justin vill att Adrienne skaffar en andra diagnos angående cancergenen hon bär på. Hon blir irriterad över att han försöker styra hennes liv trots att de är skilda. Sonny dyker upp och får veta vad som pågår. Han håller med sin pappa, men Adrienne lovar att det inte finns någon anledning till oro – hon har ju inte cancer. Föräldrarna blir besvikna när Sonny berättar att han åker tillbaka till Paris i dag. Senare försöker Adrienne hjälpa Lucas att bearbeta sin sorg över Wills död. Sonny besöker Wills grav och tar ett sista farväl av sin make. Han träffar även Paul, som påminner honom om att det finns folk som älskar honom och väntar på honom när han kommer tillbaka.

Vem har tröstat Lucas när han sörjer Wills död? Bryan Dattilo svarar:

”Lucas familj tar hand om honom, men för Lucas kommer det största stödet från Adrienne. Hon ställer verkligen upp för honom. Hon förstår att Wills död har tagit hårt på Lucas.”


Kommentera