TORSDAG 7 MARS 2019・Rex går ner på knä och friar till Sarah, men får inte svaret han hade hoppats på. John blir ifrågasatt när han försvarar Leo. Gabi vinner striden med Stefan.

Misslyckat frieri

När man väljer en offentlig plats för ett frieri kan det antingen bli en oförglömligt romantisk händelse – eller en oförglömlig förnedring, beroende på vad mottagaren lämnar för svar. Så när självsäkre Rex Brady väljer att överraska sin flickvän Sarah på sjukhuset där hon jobbar, med ballonger och blommor, går ner på knä och ställer den laddade frågan ”Vill du gifta dig med mig?” är han säker på att svaret ska bli ett rungande ”Ja.” Det blir det inte. ”Tyvärr, jag måste säga nej” konstaterar Sarah, medan Eric, som hon egentligen älskar och står precis bredvid som det femte hjulet, jublar inombords. En generad och besviken Rex kräver en förklaring, så Sarah tar honom åt sidan och ger precis det. Anledningen till att hon inte kan tacka ”Ja” är hans bror. Det vore rent oförskämt att stoltsera med deras kärlek inför ögonen på Eric, som nyligen har förlorat sitt livs stora kärlek. Naive Rex är säker på att hans bror bara är glad för deras skull. Han tror snarare att problemet handlar om Sarahs oförmåga att lita på honom efter alla hans otrohetsaffärer. Han lovar att Sarah är den enda kvinnan han vill dela resten av sitt liv med, men eftersom ord är mindre värda än handling ville han bevisa det med ett frieri. Han förstår om Sarah behöver mer tid att smälta alltihop, så han tänker ha tålamod och ge henne det.

Rex behöver en talesperson

Men senare får Rex en (dålig) idé för att skynda på Sarahs beslutsångest. Även om han måste ta det lugnare, finns det inget som säger att han inte kan be en ”förespråkare” att bearbeta Sarah under tiden och få henne att inse hur rätt de är för varandra. Eric säger blankt nej, med tanke på hur det gick förra gången. Han vill inte bli inblandad mer i deras förhållande. Men Rex ger sig inte. ”Du är min bror. Om du kan hjälpa mig att säkra en framtid med kvinnan jag älskar, varför skulle du inte göra det?” Kanske för att han själv vill ha en framtid med henne. Hur ska Eric tackla den här svåra uppgiften?

En ohelig allians

Sonny är nära att spricka av nyfikenhet när han ser Victor och Diana skaka hand om någonting under ett hemligt möte i Kiriakis herrgård. Han försöker tjuvlyssna på vad som sägs, men blir avbruten av Brady. Överenskommelsen handlar om att Diana ska se till att familjen Kiriakis blir av med hennes son till plågoande Leo – i utbyte mot att Victor återförenar Diana med sin stora kärlek John Black. Frågan är bara hur det ska gå till. ”Få John att lämna Marlena är som att få jorden att sluta snurra,” konstaterar Victor, så Diana ger honom ett hjälpsamt verktyg – informationen att John är Leos biologiska pappa. Det borde göra uppdraget lättare.

John blir ifrågasatt

Samtidigt på torget uppstår förvirring när John avbryter ett gräl mellan Leo och Will – och verkar ta Leo i försvar. Marlena tar sin make åt sidan och kräver en förklaring. Hur kan han försvara en man som utgör ett hot för deras familj? John hävdar att han bara ville lugna ner situationen innan den eskalerade och Leo hade fått ännu en sak att utnyttja i den kommande rättegången mot Will och Sonny. Senare berättar han även att Leos pappa var en våldsam man och att det har satt sina spår hos killen. John kan inte låta bli att tycka lite synd om honom. ”Du är en bättre människa än mig,” konstaterar Marlena, som inte kan göra detsamma. John är frestad att berätta sanningen om Leos faderskap för sin fru, men kan inte riktigt klämma fram orden. Det kan däremot Victor, som kallar Marlena till ett möte och avslöjar att hennes man har en stor hemlighet för henne – att han är Leo Starks pappa! Hur ska Marlena hantera det här sveket?

Stefans nya huvudvärk

Stefan och Chloe inleder den nya dagen på samma sätt som de avslutade gårdagen – med ett parti schack. Chloe har läst lite knep på internet och den här gången lyckas hon vinna. Deras mysiga morgon blir avbruten när Gabi klampar in i herrgården och det avslöjas att hon har vunnit sympatier från DiMera Enterprises styrelse och nu är Stefan tvungen att återanställa henne som ansvarig för Gabi Chic igen. Ett noll till Gabi alltså. Stefan får migrän av av allt käbbel, så Chloe försöker lindra smärtan med en annorlunda massage. Samtidigt utanför herrgårdens fönster lurar en mystisk främling i buskarna. Har den mexikanska kartellen kommit tillbaka för att hämnas på Chloe, eller är det någon annan? Vi hoppas på ett svar i nästa avsnitt! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.