MYSTISK NYKOMLING · Efter en hjärttransplantation får Brady starka känslor för en kvinna som han aldrig har träffat – är det ödet eller bara en bluff?

Hjärter dam

En dramatisk bilolycka tidigare i höstas var nära att kosta flera människoliv. Daniel Jonas och Brady Black hamnade båda på sjukhus med livshotande skador. När Daniel förklarades hjärndöd och Brady var i behov av en hjärttransplantation, fattade Maggie beslutet att låta Brady ta över sin sons hjärta. Daniel hade ju trots allt ägnat hela sitt liv åt att rädda människoliv som läkare, så det kändes bara passande att han fick göra det en sista gång. När Brady vaknade upp med Daniels hjärta pulserande i sin kropp och påbörjade sin rehabilitering tillbaka till livet, började han uppleva märkliga drömmar om en blond kvinna som han aldrig hade sett förut. När drömmarna blev alltmer återkommande drog Brady den otroliga slutsatsen att han inte bara hade tagit över Daniels hjärta, utan även en del av hans minnen. Kvinnan visade sig ha en vänskapsrelation med Daniel och Brady blev som besatt av att hitta henne, starkt övertygad om att ödets makter ville det. Spåren ledde till Kalifornien, där Brady till slut hittade den mystiska kvinnan på en strand och räddade henne från att drunkna.

Summers förflutna med Daniel

Kvinnan heter Summer Townsend och var god vän med Daniel från tiden då han bodde i Malibu. På senare tid hade Daniel haft kontakt med Summer och försökt hjälpa henne att hitta sina biologiska föräldrar. Daniel misstänkte att de var syskon och att Maggie alltså var mamma åt dem båda, och bad Summer att skicka ett DNA-prov till honom för analys. Dessvärre avled han innan provsvaren kom tillbaka och Summers föräldraskap förblev en olöst gåta – som Brady nu känner sig tvungen att lösa. Därför övertalar han Summer att följa med hem till Salem och få svaren som Daniel ville ge henne.

Theresas svartsjuka

Samtidigt som Brady lägger mycket möda och stort besvär på att hjälpa kvinnan i hans drömmar, försöker Theresa dölja sin växande svartsjuka. Hon anser att alltihop är för otroligt för att vara sant och befarar att Brady håller på att luras i en fälla. När Brady bestämmer att Summer ska flytta in hos dem och deras lille son Tate, blir det droppen som får bägaren att rinna över. Theresa riskerar att förlora Brady om hon protesterar för mycket, men ser ändå till att Summer inte känner sig välkommen i deras hem och övertalar henne att checka in på hotell istället.

Laddat möte

En dag råkar Summer springa in i Maggie på stan, bokstavligt talat, så att Maggie tappar sin väska och hennes saker ramlar ut på marken. De båda kvinnorna ursäktar varandra och när Maggie har gått iväg, visar det sig att hon tappade en av berlockerna från sitt armband – ett smycke med två röda skor som symboliserar en betydelsefull present från hennes avlidne make Mickey Horton för många år sedan. Summer stoppar smycket i fickan och undrar om det kan tillhöra hennes mamma.

Fortsättning och spoiler

Kommentera