MÅNDAG 13 MAJ 2019・Stefan blir ertappad när han försöker smyga ut Gabi från huset. Victor skyller Hollys kidnappning på Nicole. Rafe trotsar Hopes beslut, vilket får tragiska konsekvenser.

Aldrig igen

Misstaget som ”aldrig ska hända igen” händer igen. Och igen och igen… Jag pratar förstås om Stefan och Gabis eskapader mellan lakanen. Nu har de återigen hamnat i säng med varandra och förstår inte hur det kunde hända – men båda är överens om att det var sista gången, den här gången också. På väg ner för trappan lägger Brady märke till deras knöligt nerstoppade kläder och rosiga kinder som avslöjar precis vad som har hänt. ”Chloe är bedrövad över att Holly är försvunnen medan du har sex med Gabi”, ryter Brady ilsket. Gabi tar med honom ut och påpekar att det faktiskt var hans idé att hon skulle förföra Stefan och blåsa honom på allt han har. Bara för att Brady har dragit sig ur komplotten betyder inte det att hon har gjort det. När Brady vill gå in till Chloe och avslöja Stefans snedsteg, stoppar Gabi honom och hävdar att det aldrig hände något mellan dem – eftersom Stefan gav henne nobben. Senare sitter Gabi i baren på Doug’s Place och smuttar på en cocktail, medan hon berömmer sig själv för en lyckad kupp. ”Nu när jag har den lömska fisken på min krok ska jag håva in honom, sprätta upp honom och förkasta hans värdelösa kvarlevor,” lovar hon oss tittare. Lycka till, Gabi!

Synden straffar sig själv

Nicoles återförening med Victor Kiriakis blir allt annat än kärvänlig. Den gamle skurken skräder inte orden när han klargör att det är hennes egna fel att Holly blev kidnappad – eftersom hon dödade Deimos, flydde från lagen, lät sig utpressad av Xander, befann sig i en byggnad som exploderade och lät bimbon Chloe Lane få vårdnaden om hennes dotter. Nu blir hon straffad för sina synder. Både vi och Nicole har svårt att hänga med i Victors argumentering, men en ilsken Sarah dyker upp och sätter stopp för trakasserierna.

Rafes ödesdigra misstag

Rafe blir mer än lite skeptisk när Ted kommer till polisstationen och säger att han vet var Holly finns – och att han är den enda som kan rädda henne. Hectors gäng accepterar inte att polisen blandar sig i, utan kräver att han kommer till en mötesplats ensam och hämtar flickan. Hope godkänner Ted begäran, i brist på andra alternativ, men Rafe trotsar hennes order och följer efter Ted till mötesplatsen. Det visar sig vara ett stort misstag. När kidnapparen (Xander?) upptäcker att polisen är där, rymmer han med barnet i en flyktbil. Rafe följer efter och senare får Hope tråkiga nyheter i telefonen. En fruktansvärd olycka har skett! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.