TACK FÖR DEN HÄR TIDEN · Guy Wilson berättar hur det kändes att lämna serien och händelserna i Salem som han aldrig kommer att glömma!

I veckan som gick blev Will Horton strypt till döds av den så kallade Slipsmördaren som har härjat i Salem den senaste tiden. Det innebär att rollfiguren Will skrivs ut ur serien och hans skådespelare Guy Wilson tar farväl. När de här avsnitten visades i USA berättade Wilson för tidningen Soap Opera Digest om hur det kändes att plötsligt bli arbetslös på grund av den oväntade vändningen i seriens handling.

När fick du veta att Will skulle bli utskriven?

Det var ungefär en vecka efter att vi hade filmat Freddie Smiths (Sonny) sista avsnitt när Sonny lämnade Will och åkte till Europa.

Vad fick du veta? Förklarade de varför de gjorde det?

Jag fick ett samtal från en av våra exekutiva producenter när jag var hemma. När jag såg att han ringde tänkte jag ”Nu får jag antingen riktigt goda nyheter eller riktigt dåliga” och det var tyvärr det sistnämnda. Han erkände att det inte var roligt att berätta, att han själv inte önskade att handlingen skulle ta den här vändningen och att han bara var budbäraren, och jag trodde på honom.

Fick du veta varför Will blev utskriven?

De gav mig ingen förklaring till varför just Will blev utskriven. Jag fick veta att det handlade om att serien skulle få ett generellt ansiktslyft. Att karaktärer har blivit offer för seriemördaren har inte berott på problem med skådespelare eller personligheter. Allt handlade om att försöka återuppliva serien och skapa utrymme för att ta tillbaka ikoniska karaktärer som Bo och Patch (Steve). Det var skönt att inget var personligt, vilket jag aldrig hade trott heller. Som sagt, författarna valde att avsluta handlingen som jag var en del av och fokusera på berättelser som har varit riktigt populära i den här serien förut.

Var det känslosamt att få beskedet?

Det var känslosamt. Alla pratar om det här, men det unika med att jobba med såpoperor är att man jobbar med alla året runt, bokstavligen varje dag. Det finns en familjär faktor och en väldigt berikande aspekt med det hela. ”Våra bästa år” kändes verkligen som en andra familj. Det jobbigaste för mig var att inte få gå till jobbet varje dag med snälla, professionella, hårt arbetande skådisar. Det kändes synd att den här underbara perioden av min karriär skulle få ett slut. Men samtidigt har allting ett slut. Jag hade velat stanna kvar i serien lite längre i alla fall.

Vad tänkte du när rykten började surra om att folk skulle bli utskrivna?

När de nya författarna Josh Griffith och Dena Higley blev anlitade tidigare i år, viskades det mycket bland skådisarna om vad som skulle förändras, vilka som skulle åka ut och vilka som skulle komma tillbaka. Vid den tidpunkten hade redan några karaktärer blivit utskrivna, som Xander.

Fick du en känsla av att du kanske skulle bli en av dem som fick gå, eller kom det som en fullständig överraskning?

Jag blev chockad, men jag blev inte fullständigt chockad. Jag visste att förändringarna var på gång, så jag kan inte säga att det kom från ingenstans.

Hur svårt var det för dig att hemlighålla att Will skulle dö?

Ärligt talat var det inte så svårt. Nåt av det roligaste med att vara med i en såpa med många oväntade vändningar, är att uppleva spänningen tillsammans med fansen när saker händer, och sen kunna ta del av det genom sociala medier. Så för mig var det lite kul att känna till den här stora händelsen som skulle komma och alla vändningar i handlingen – inte bara för Will utan även för de andra karaktärerna. Dessutom var det knappast nåt jag ville prata om. Det ville jag inte. Jag såg fram emot att låta dramatiken växa.

Hur kändes det när rykten började läcka ut på internet om att du skulle lämna serien och att Will skulle dö?

Det var lite ledsamt och frustrerande, eftersom författarna stegvis hade byggt upp dessa omvälvande händelserna. Det var lite frustrerande, eftersom mycket av luften gick ur det hela. Men från min sida var det inte svårt att hålla tyst.

Will förändrades märkbart det senaste året. Hade du några invändningar när det gällde karaktären och hur den utvecklades?

Jag märkte absolut förändringarna hos Will och det var frustrerande. I efterhand var det min personliga uppfattning, inte vad författarna sa till mig, att Will hade grottat ner sig i ett mörkt hål med sina svek mot Sonny, och det är toppen. Jag hade inget emot att Will var otrogen, eftersom det betyder drama. Men det var frustrerande att Will blev något endimensionell med sin egoism och sin självgodhet. Jag tycker att det skadade mycket av det underbara djup som karaktären alltid har haft. Så det var frustrerande att det blev så endimensionellt mot slutet. Hans gärningar var intressanta – felet var bara hur Wills psyke utforskades, eller rättare sagt inte utforskades, av författarna och det var frustrerande.

Fortsättning

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.