MÅNDAG 11 MARS 2019・Tripp kräver att Claire förklarar varför hon har tändaren. Haley är jagad av polisen och får hjälp att gömma sig. Ciara blir förtvivlad när Ben väljer att avsluta deras förhållande. Kate bekräftar för Rafe att Ted Laurent är opålitlig.

En fristad åt Haley

Haley har hamnat i en pressad situation sedan hennes status som illegal invandrare blev offentlig i förra veckan. Nu har Salempolisen fått i uppdrag av ICE (en amerikansk immigrations- och tullkriminal) att gripa henne och hon riskerar att bli utvisad till Kina. Lyckligtvis finns det många som vill hjälpa henne – främst två herrar. JJ kommer till sjukhuset och varnar Haley för att polisen är på väg och att hon måste gömma sig. Senare förnekar han till Eli och Lani att han har sett Haley. ”Om du gör det måste du få henne att överlämna sig själv – annars gör du henne bara en björntjänst” menar Lani, men JJ verkar inte hålla med. En desperat Haley rusar planlöst ut på Salems gator utan att ha någonstans att ta vägen. Hon springer på Tripp, som erbjuder henne en fristad i loftvåningen. ”Vad ska din flickvän tycka om det?” undrar Haley och Tripp verkar förstå att det kan bli ett problem. Ändå känner han sig skyldig att hjälpa en medmänniska i nöd – särskilt med tanke på all hjälp som han själv har fått sedan han kom till Salem. När en orolig JJ ringer till Haley vågar hon inte avslöja var hon befinner sig, med tanke på vad som hände sist när hon anförtrodde sig åt honom.

Hjärtekrossaren

Claire blir förtvivlad när Ben väljer att avsluta deras förhållande. ”Du säger att du inte vill skada mig, men varför krossar du mitt hjärta då?” undrar hon oförstående. Ben står fast vid sitt beslut. Han litar inte på sig själv och ondskan som kokar inom honom, så det är bäst att de inte träffas mer. Senare kommer Hope för att hämta sin dotter på sjukhuset och hittar henne gråtandes i sängen. Ciara klandrar sin mamma för Bens beslut. Han försökte få rätsida på sitt liv, men Hope vägrade låta honom glömma sina gamla synder och fick honom att känna sig som en galen mördare. Hope beklagar ärligt att det blev som det blev och blir förvånad över Bens osjälviska uppoffring. Senare återvänder Ciara hem till loftvåningen – ovetande om den nya hemliga rumskompisen som har flyttat in.

Ingen rök utan eld

Claire blir orolig när hon får veta att det är slut mellan Ben och Ciara – tänk om hon förlorar Tripp igen? Hon försöker övertala Ben att inte ge upp sin stora kärlek. ”Ciara trodde aldrig att du anlade branden och jag vet att du inte gjorde det,” säger hon, vilket förstås väcker ett frågetecken hos Ben. Hur vet Claire det? Vi vet att det var Claire som fjuttade på, men när Tripp konfronterar henne med zippotändaren skyller hon på att hon tänkte börja röka. □

Olivia Rose Keegan förklarar Claires reaktion när Tripp hittar tändaren:

”Hon intar försvarsställning direkt eftersom tanken på att förlora Tripp skrämmer Claire mer än tanken på en livstid i fängelse.”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.